Με ποντιακές λύρες αποχαιρέτησαν τον Χάρρυ Κλυνν

Με ποντιακές λύρες αποχαιρέτησαν τον Χάρρυ Κλυνν

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο δημοφιλής καλλιτέχνης - Παρουσία του Α. Τσίπρα, υπουργών, βουλευτών και καλλιτεχνών, η νεκρώσιμος ακολουθία

Η Καλαμαριά, η χώρα, αποχαιρέτισε σήμερα τον δημοφιλή σατυρικό καλλιτέχνη, Βασίλη Τριανταφυλλίδη, τον Χάρρυ Κλυνν, η κηδεία του οποίου πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών, εκπροσώπων των κομμάτων, της αυτοδιοίκησης, των τοπικών αρχών, φορέων, αθλητικών και ποντιακών σωματείων, καλλιτεχνών και πλήθους κόσμου.

Στην εξώδιο ακολουθία παραβρέθηκαν εκτός των συγγενών του εκλιπόντος - τη σύζυγο του Χαρίκλεια, τα δύο παιδιά του, τα εγγόνια του - ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου,  ηθοποιοί, τραγουδιστές, καλλιτέχνες, άνθρωποι από το χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού - μεταξύ αυτών, οι Λάκης Λαζόπουλος, Χάρις Αλεξίου, Μάρκος Σεφερλής, Έλενα Τσαβαλιά,  ο Γιάννης Πάριος και ο Γιώργος Κούδας.

Η σορός του εκλιπόντος βγήκε από την εκκλησία επάνω στους ώμους μελών ποντιακών σωματείων, ντυμένων με την παραδοσιακή φορεσιά, υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας και μεταφέρθηκε στα δημοτικά κοιμητήρια της Καλαμαριάς, για να οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία, όπως ήταν και η επιθυμία του γνωστού καλλιτέχνη.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε η ιστοσελίδα thestival.gr στο YouTube:

Στεφάνια στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν απέστειλαν οι η οικογένεια του, η αδελφή του και τα ανίψια του, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο ΣΥΡΙΖΑ,η Ομοσπονδία Συλλόγων Ποντίων Ευρώπης» (ΟΣΕΠΕ), κ.α.

Από τα αθλητικά σωματεία, ο πρόεδρος της Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος, η ΑΕΚ, η Δόξα Δράμας, ο σύνδεσμος φιλάθλων "Club Rossoneri" και φυσικά ο όμιλος φίλων, ο πρόεδρος και η διοίκηση του ΝΓΣΚ Απόλλων Πόντου (Απόλλωνα Καλαμαριάς), του οποίου ο Χ. Κλυνν είχε διατελέσει πρόεδρος.