24ωρη γενική απεργία στις 30 Μαΐου από τη ΓΣΕΕ

24ωρη γενική απεργία στις 30 Μαΐου από τη ΓΣΕΕ

Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία, την Τετάρτη 30 Μαΐου και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, απευθύνει η ΓΣΕΕ.

Την ημέρα της απεργίας, θα πραγματοιηθεί στάση εργασίας σε τρόλεϊ και λεωφορεία, όπως ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι, ενώ την Πέμπτη 31 Μαΐου θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν τα Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Επίσης, δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που, όπως επισημαίνει, «έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης».