«Εμπειρία ζωής» για αμερικανούς ναύτες στο Μεταξουργείο

«Εμπειρία ζωής» για αμερικανούς ναύτες στο Μεταξουργείο

«Θέλουμε να έρθουμε ξανά στην Ελλάδα και να επισκεφτούμε την πόλη της Αθήνας και τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο»

Τα όσα έκαναν στο Μεταξουργείο ήταν μια εμπειρία ζωής για 25 ναύτες του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Bulkeley (DDG 84),που βρίσκεται στον Πειραιά. Το συγκεκριμένο πλοίο είναι στην «ομάδα μάχης» του αεροπλανοφόρου «Τρούμαν» που έχει δέσει στην Κρήτη.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Αστέγων της Αθήνας και μια ΜΚΟ, οι ναύτες του αντιτορπιλικού έβαψαν τοίχους, τοποθέτησαν βιβλία σε βιβλιοθήκες κα απομάκρυναν παλιά αντικείμενα.

Επίσης δώρισαν ρούχα που συνέλεξαν από όλο το πλήρωμα.

Ένας από τους ναύτες σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας στο facebook και το twitter, δήλωσε πως «το πνεύμα φιλίας και αλληλεγγύης ήταν φανταστικά» και όλη την ημέρα πολλοί περιέγραψαν την εμπειρία ως «εμπειρία ζωής». Ως προς τις σκέψεις τους για την Ελλάδα δήλωσαν «Θέλουμε να έρθουμε ξανά στην Ελλάδα και να επισκεφτούμε την πόλη της Αθήνας και τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο».

Μαζί με το συγκεκριμένο αντιτορπιλικό στον Πειραιά και το Τρούμαν στην Σούδα, την περίοδο αυτή βρίσκονται το USS Normandy στην Σαντορίνη και το USS Forrest Sherman DDG98 στην Ρόδο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της πρεσβείας επιδεικνύουν την διαρκή δέσμευση των ΗΠΑ στην συνεργασία τους με την Ελλάδα που είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή καθώς τα δύο έθνη εργάζονται μαζί για την ενδυνάμωση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας.