Τρίωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής

Τρίωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής

Νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι διεκδικούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων

Παναττική δράση για την Υγεία με στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 11:00 το πρωί και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα νοσοκομεία για τα προβλήματα των υγειονομικών και των ασθενών, έχουν εξαγγείλει για σήμερα Τετάρτη σωματεία εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη σωματείων που έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Στην παναττική δράση συμμετέχει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων και μεταξύ άλλων ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργολαβικούς.

Επίσης, αντιδρούν με την αξιολόγηση, η οποία όπως αναφέρουν «δεν έχει καμιά σχέση με τη βελτίωση υπηρεσιών και υπαλλήλων». Την ίδια ώρα, ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί), προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου και «κλείσιμο» της εθνικής οδού Αθηνών–Κορίνθου στις 11:00 το πρωί. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές στον χώρο της Ψυχικής Υγείας, κάνοντας λόγο για συρρίκνωση, συγχώνευση, κατάργηση, μεταφορά ή μετακίνηση Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, κλείσιμο κλινικών, ή υπηρεσιών του νοσοκομείου». Με τα ίδια αιτήματα το Σωματείο Εργαζομένων στο ΨΝΑ «Δρομοκαιτειο», προγραμματίζει για αύριο Πέμπτη, 24 Μαΐου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 08:00 το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...