Αστυνομικός πρόλαβε 35χρονο πριν πέσει στο κενό από την ταράτσα

Αστυνομικός πρόλαβε 35χρονο πριν πέσει στο κενό από την ταράτσα

Δείτε το βίντεο

Τα οικονομικά και στεγαστικά προβλήματα μιας πολύτεκνης οικογένειας Ρομά ώθησαν τον 35χρονο πατέρα να φτάσει ένα βήμα πριν την αυτοκτονία το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Λαμίας.

Όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, όλα ξεκίνησαν γύρω στις 2:45' όταν ο 35χρονος ανέβηκε στην ταράτσα κτιρίου στην πλατεία Πάρκου και απειλούσε ότι θα πέσει στο κενό. Αιτία τα δυσεπίλυτα οικογενειακά προβλήματα που ξεκίνησαν πριν 5-6 μήνες όταν η 7μελης οικογένεια (γονείς και πέντε παιδιά), έμεινε χωρίς σπίτι, αφού τους έδιωξαν από εκεί που έμεναν. Παρά τις προσπάθειες των γονιών να βρουν κάποια λύση, κάθε μέρα μεγάλωνε η απόγνωση και αφού απευθύνθηκαν σε διάφορες κοινωνικές δομές χωρίς να βρεθεί λύση, ο πατέρας κάτω και από την επήρεια μέθης αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στο σημείο βρέθηκε άμεσα διαπραγματευτής του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, ο οποίος τελικά δε χρειάστηκε να επέμβει, καθώς συνάδελφός του από το ΑΤ Λαμίας, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, κατόρθωσε να τον πιάσει την ώρα που βουτούσε στο κενό.

Η ψυχραιμία και τα αντανακλαστικά του αστυνομικού και των δύο ακόμη συναδέλφων του που βρέθηκαν αμέσως δίπλα στον 35χρονο, απέτρεψαν σε αυτή τη φάση το κακό, ωστόσο είναι βέβαιο ότι η οικογένεια θα χρειαστεί περαιτέρω υποστήριξη από τις κοινωνικές δομές του κράτους.

Δείτε στο βίντεο του Κωνσταντίνου Λούκα τη στιγμή που ο αστυνομικός αποτρέπει την αυτοκτονία του πολύτεκνου πατέρα:

Παρακαλούμε περιμένετε ...