Έφυγε από τη ζωή στα 51 του ο δημοσιογράφος Γιάννης Κοκκινίδης

Έφυγε από τη ζωή στα 51 του ο δημοσιογράφος Γιάννης Κοκκινίδης

Τους τελευταίους μήνες της ζωής του νοσηλευόταν στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων υγείας.

Σε ηλικία 51 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιάννης Κοκκινίδης. Τους τελευταίους μήνες της ζωής του νοσηλευόταν στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο Γιάννης Κοκκινίδης εργάστηκε επί σειρά ετών σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, καλύπτοντας ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στο γραφείο Τύπου του υπουργείου.

Ο Γιάννης Κοκκινίδης γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Μετά το πέρας των λυκειακών του σπουδών και την παρακολούθηση σεμιναρίων δημοσιογραφίας στην ΕΣΗΕΑ, το 1987 άρχισε να εργάζεται ως ελεύθερος ρεπόρτερ στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και από το 1990 στον «Τύπο της Κυριακής». Παράλληλα, το 1987 έως τα τέλη του 1988, εργάστηκε στο Δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» του Πειραιά στη σύνταξη του δελτίου ειδήσεων. Από το 1993 έως το 1994 υπήρξε συνεργάτης της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα».

Από το 1995 ξεκίνησε η συνεργασία του με την εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» του Δ. Ρίζου, όπου παρέμεινε, καλύπτοντας το ρεπορτάζ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέχρι την αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας τον Δεκέμβριο του 2012. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο Γραφείο Τύπου του ΥΠ.ΕΘ.Α., παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η εξόδιος ακολουθία του Γιάννη Κοκκινίδη θα ψαλεί αύριο στις 10 π.μ. στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Βύρωνα και εν συνεχεία θα τελεστεί η ταφή του στον Πύργο Ηλείας.