Απολογούνται η 19χρονη και η μητέρα της για τη δολοφονία του βρέφους

Απολογούνται η 19χρονη και η μητέρα της για τη δολοφονία του βρέφους

Οι ομολογίες των δυο γυναικών σοκάρουν

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνει σήμερα η 19χρονη από την Πετρούπολη που ομολόγησε ότι έβαλε τέλος στη ζωή του νεογέννητου μωρού της αμέσως μετά τη γέννηση του μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της.

Το κατώφλι του ανακριτή περνάει και η 64χρονη μητέρα της η οποία πέταξε το άψυχο κορμάκι του βρέφους σε κάδο απορριμμάτων όπου το βρήκε ένας ρακοσυλλέκτης.

Οι ομολογίες των δυο γυναικών, οι οποίες είναι αντιμέτωπες με το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, σοκάρουν. Η νεαρή κοπέλα αφού αναφέρθηκε στην άστατη ερωτική της ζωή ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι διαπίστωσε πως περιμένει παιδί στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της και το κράτησε ως επτασφράγιστο μυστικό από την οικογένεια της.

«Με κυρίευσε ο φόβος , φοβήθηκα μην καταλάβουν τίποτα η μάνα και ο αδελφός μου και τους χάσω για πάντα . Είναι οι μόνοι που έχω στην Ελλάδα. Μπήκα και είδα βίντεο με γέννες για να ξέρω τι να κάνω. .....» ανέφερε ενώ περιέγραψε με λεπτομέρειες πως γέννησε στο μπάνιο του σπιτιού της, θήλασε το μωρό και στη συνέχεια του έφραξε το στόμα με  χαρτιά και το έπνιξε με ένα κορδόνι. Η μητέρα της φέρεται να βρισκόταν έξω από την πόρτα του μπάνιου και να έδωσε τα χαρτιά που έκλεισαν το στόμα του βρέφους στην 19χρονη. Η γιαγιά του παιδιού ήταν εκείνη που το μετέφερε τυλιγμένο σε μια σακούλα σούπερ μάρκετ και το πέταξε «μαζί με άλλα σκουπίδια».

Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την πράξη τους οι δυο κατηγορούμενες επικαλέστηκαν την ντροπή αλλά και την αντίδραση του κόσμου στην περίπτωση που γίνονταν γνωστά τα μοιραία γεγονότα.

Η 64χρονη προανακριτικά ισχυρίστηκε πως από τον Φεβρουάριο και μετά ζούσε με το φόβο μήπως πάει φυλακή η ίδια ή η κόρη της και για το λόγο αυτό δεν είπε ποτέ τίποτα σε κανένα.