Η Τουρκία απαγόρευσε σε ελληνικό τουριστικό σκάφος τον απόπλου

Η Τουρκία απαγόρευσε σε ελληνικό τουριστικό σκάφος τον απόπλου

Το «ΗΛΙΑΣ Τ» βρισκόταν στην Αλικαρνασσό για ημερήσια εκδρομή από την Κάλυμνο

Η Λιμενική Αρχή της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) στην Τουρκία, απαγόρευσε σήμερα Τρίτη 15 Μαίου 2018, τον απόπλου του σκάφους «ΗΛΙΑΣ Τ» από το ομώνυμο λιμάνι, όπου βρισκόταν σε προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή.

Το «ΗΛΙΑΣ Τ» εκτελούσε προγραμματισμένη εκδρομή Κάλυμνος-Κως –Αλικαρνασσός και ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από Αλικαρνασσό στις 4.00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr η  Τουρκική Λιμενική Αρχή εφάρμοσε το μέτρο της κράτησης τους Ελληνικού σκάφους, χωρίς όμως να γνωστοποιήσει του λόγους που επιβλήθηκε το μέτρο αυτό, αφού το εν λόγω σκάφος διαθέτει όλα τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά και τηρεί όλους τους κανόνες διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι, το εν λόγω σκάφος να κρατήθηκε ως αντίποινα για την κράτησης στο λιμάνι της Κω την περασμένη Κυριακή  του Ε/Γ »SEFER KAPTAIN 1» σημαίας Τουρκίας, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο Επιθεωρητή PSC, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLAS – ΔΣ MLC 2006).

Εν τω μεταξύ , οι επιβάτες που επέβαιναν σε αυτό, επέστρεψαν με άλλο σκάφος στο λιμάνι της Κω.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί του ΥΝΑΝΠ

Παρακαλούμε περιμένετε ...