«Μπλόκο» συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

«Μπλόκο» συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

Πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν οι συνταξιούχοι της Αττικής σήμερα στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά και πορεία μέσω της οδού Σταδίου στο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία όσων θα κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Την κινητοποίηση οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣ ΟΑΕΕ. Οι συνταξιούχοι ζητούν να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).Ακόμη, λένε «όχι» στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

Επίσης, διεκδικούν ό, τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό-αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο, που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις, να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα η κυβέρνηση αυθαίρετα -όπως υποστηρίζουν- παρακρατεί σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης. Επιπλέον, ζητούν να μην περάσουν τα «καταστροφικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης» και να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.