Έρευνα σε βάρος 21χρονου για υπόθεση πορνογραφίας

Έρευνα σε βάρος 21χρονου για υπόθεση πορνογραφίας

Φέρεται να αποσπούσε εκβιαστικά μέσω social media από ανήλικη άσεμνες φωτογραφίες της

Υπόθεση πορνογραφίας για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου σε βάρος 21χρονου, ερευνούν οι αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, «για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, σύμφωνα με την οποία άγνωστος άνδρας έχοντας αποκτήσει την εμπιστοσύνη ανήλικης, κατάφερε να της αποσπάσει μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης άσεμνες φωτογραφίες. Στη συνέχεια, απαιτούσε την αποστολή νέων φωτογραφιών, προκειμένου να μην δημοσιεύσει τις εν λόγω φωτογραφίες στο διαδίκτυο».

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, από όπου προέκυψαν τα στοιχεία του 21χρονου. Ύστερα από παραγγελία του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του νεαρού σε περιοχή του δήμου Λέσβου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής και ψηφιακά μέσα, που ταυτοποιούν την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.