Έρχεται πολύ νερό – Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Έρχεται πολύ νερό – Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Δείτε την πρόγνωση του καιρού

Η άνοιξη μπορεί να έχει έρθει ημερολογιακά αλλά ο καιρός έχει άλλα τερτίπια. Σήμερα Πέμπτη, προβλέπονται από το μεσημέρι σε όλη σχεδόν τη χώρα ισχυρές καταιγίδες. Ισχυρή καταιγίδα αναμένεται να χτυπήσει και την Αττική.

Για ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα την Πέμπτη προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου. Σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο παρουσιαστής του καιρού της ΕΡΤ στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα, καλεί τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή λέγοντας συγκεκριμένα «Προσοχή!»

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προβλέπονται και για αύριο, κατά περιόδους σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν σήμερα η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πιθανόν η Εύβοια, μέχρι το βράδυ τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το απόγευμα τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Αύριο Παρασκευή, μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες και το Σάββατο, ειδικότερα στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και την Κρήτη. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 – 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι, 3 – 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες και την Κυριακή, στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στη νότια Ελλάδα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.