Παρέα απέκτησε το ορφανό αρκουδάκι Λουίτζι

Παρέα απέκτησε το ορφανό αρκουδάκι Λουίτζι

Ένα θηλυκό αρκουδάκι του οποίου η μητέρα δεν εντοπίστηκε, φιλοξενείται πλέον στον «Αρκτούρο»

Παρέα απέκτησε ο Λουίτζι, το ορφανό αρκουδάκι με λατρεία στο... ποδόσφαιρο, που περιέθαλψε πριν από λίγες μέρες ο «Αρκτούρος».

Ένα άλλο αρκουδάκι, η μικρή Σοφία εντοπίστηκε να περιφέρεται μόνη της στην Τριανταφυλλιά Φλώρινας και παρά την κινητοποίηση της οργάνωσης και του δασαρχείου, οι προσπάθειες για να εντοπισθεί η μητέρα της, απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα το αρκουδάκι να μεταφερθεί επίσης στο καταφύγιο του «Αρκτούρου». Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΜΚΟ ειδοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, ότι σε αρδευτικό κανάλι στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς είχαν εγκλωβιστεί δύο αρκουδάκια και η μητέρα τους που βρισκόταν στο σημείο, αδυνατούσε να τα βγάλει. Η ομάδα κατάφερε τελικά να απεγκλωβίσει τα δύο αρκουδάκια σε μια επικίνδυνη επιχείρηση, καθώς η μαμά αρκούδα παρακολουθούσε από πολύ κοντά.

Τα δύο αρκουδάκια όμως εμφανίστηκαν και πάλι στην περιοχή, χωρίς τη μητέρα τους και η ομάδα του «Αρκτούρου» παρέμεινε για αρκετές ώρες στο σημείο, προκειμένου να κρατήσει τα αρκουδάκια μακριά από τον κόσμο, που λόγω της Πρωτομαγιάς βρισκόταν στην περιοχή. Το απόγευμα τελικά τα ζώα κινήθηκαν προς το δάσος, ωστόσο λίγες ώρες μετά ένα από τα δύο αρκουδάκια βρέθηκε να κυκλοφορορεί μόνο του στο ίδιο σημείο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΜΚΟ «η πολύωρη περιπλάνησή του χωρίς τη μητέρα του και κατ' επέκταση, η αδυναμία σίτησής του ήταν επικίνδυνη για τη μικρή αρκούδα και έτσι, μεταφέρθηκε άμεσα στον κτηνιατρικό σταθμό, όπου οι φροντιστές την τάισαν γάλα και την περιέθαλψαν για λίγες ώρες».

Σε μια ύστατη προσπάθεια επανασύνδεσης της μικρής αρκούδας με τη μητέρα της, στήθηκε ένα ξύλινο κλουβί στο σημείο που βρέθηκε το αρκουδάκι και αφού ταΐστηκε, αφέθηκε όλο το βράδυ, με την ελπίδα να εμφανιστεί η μητέρα του και να το πάρει. Παράλληλα, στήθηκαν και κάμερες παρακολούθησης στα πλαϊνά δέντρα. Δυστυχώς όμως η προσπάθεια δεν είχε αποτέλεσμα και το αρκουδάκι μεταφέρθηκε οριστικά στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου».

Η Σοφία, όπως ονομάστηκε, θα μεγαλώσει μαζί με τον Λουίτζι και την άνοιξη του 2019 θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία να γυρίσει στη φύση. Τις πρώτες μέρες το θηλυκό αρκουδάκι ήταν επιφυλακτικό με τον Λουίτζι, αλλά σύντομα εξοικειώθηκε μαζί του και άρχισαν τα παιχνίδια, ενώ δείχνει να είναι και πιο... άγρια από εκείνον, δείγμα όπως επισημαίνεται από την οργάνωση «ενθαρρυντικό για την επίτευξη του τελικού σκοπού επανένταξής της».