Τι πρέπει να κάνετε για να μην φράζουν οι αποχετεύσεις

Τι πρέπει να κάνετε για να μην φράζουν οι αποχετεύσεις

Ένα πρόβλημα, που κάποια στιγμή μέσα στα χρόνια, αντιμετωπίζουν όλα τα σπίτια

Ένα ζήτημα που κάποια στιγμή, στην πορεία των ετών, είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσουν όλα τα σπίτια είναι το προβλήματα στο υδραυλικό δίκτυο των αποχετεύσεων.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν για το πως θα κρατήσουμε καθαρές τις αποχετεύσεις του σπιτιού ή της επιχείρησής μας.

Ο κ. Γιώργος Αντωνίου, είναι επαγγελματίας των αποφράξεων, με εμπειρία 30 και πλέον ετών, μας δίνει συμβουλές για τις βουλωμένες σωληνώσεις του υδραυλικού δικτύου των αποχετεύσεων και μας συμβουλεύει για το πως θα κρατήσουμε καθαρές τις αποχετεύσεις του σπιτιού ή της επιχείρησής μας.

Τα ειδικά εξοπλισμένα συνεργεία της εταιρείας του κ. Αντωνίου, Αποφράξεις Αθήνα Αντωνίου, είναι σε θέση να σας εξυπηρετήσουν σε οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας κι αν βρίσκεστε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Αντωνίου είναι πάρα πολύ λογικό, κάποια στιγμή στην πορεία των ετών, να αντιμετωπίσετε προβλήματα με το υδραυλικό δίκτυο των αποχετεύσεων.

Η πολυκαιρία και η χρήση των σωληνώσεων μπορεί να είναι αιτίες που θα προκαλέσουν το φράξιμο σε κάποιο σημείο και, ίσως, αυτό να είναι ένα πρόβλημα που δύσκολα μπορεί να αποφύγει κανείς, εκτός κι αν αντικαταστήσει ολόκληρο το δίκτυο.

Στην πλειονότητα, όμως, των περιπτώσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα αποφρακτικά συνεργεία της αποφρακτικής εταιρείας Αποφράξεις Αντωνίου σε καθημερινή βάση, οφείλονται στην κακή χρήση. Αυτό σημαίνει πως εάν είμαστε πολύ προσεκτικοί και γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι να μην κάνουμε μπορούμε να καταφέρουμε να αποφύγουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους προβλήματα.

Τι θα πρέπει, λοιπόν, να κάνετε για να αποφύγετε να έρθετε αντιμέτωποι κάποιο πρόβλημα με βουλωμένες αποχετεύσεις.

1. Καθαρίστε τα σιφόνια από τις τρίχες

Είναι λογικό όταν κάνουμε μπάνιο να συσσωρεύονται τρίχες στο σιφόνι της μπανιέρας. Εάν δεν καθαρίσουμε όμως το σιφόνι απο τις τρίχες, τότε αυτές που θα συσσωρεύονται και σταδιακά θα φράξουν οι σωληνώσεις της μπανιέρας.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό, λοιπόν, να καθαρίζουμε την μπανιέρα ή το ντούζ μετά από κάθε μπάνιο.

2. Μην πετάτε τα χαρτιά στην τουαλέτα

Σίγουρα θα έχετε αντικρίσει αυτή την συμβουλή ως παράκληση στις τουαλέτες σε πολλούς κοινόχρηστους χώρους, κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι καφετέριες και τα εστιατόρια.

3. Μην πετάτε τα υπολείμματα του φαγητού στα σιφόνια

Τα λάδια και τα λοιπά υπολείμματα από φαγητό που φεύγουν μέσα στα σιφόνια του νεροχύτη της κουζίνας έχουν σαν αποτέλεσμα να φράζουν το δίκτυο και να προκαλούν προβλήματα.

Προσπαθήστε να είστε πιο προσεκτικοί με το πλύσιμο των πιάτων και στην περίπτωση που παρατηρήσετε κάποιο πρόβλημα με τα νερά, που δυσκολεύονται να απορροφηθούν, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καλέσετε κάποιον ειδικό και να κάνετε απόφραξη νεροχύτη κουζίνας.

4. Μην χρησιμοποιείτε χημικά αποφρακτικά καθαριστικά

Τα χημικά αποφρακτικά καθαριστικά που θα βρείτε πολύ εύκολα στα ράφια των σούπερ μάρκετ αποτελούν μία κακή επιλογή.

Αν και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να φαίνεται ότι επιλύουν το πρόβλημα, στην ουσία απλά επιβραδύνουν την κατάσταση.

Από την άλλη τα χημικά αποφρακτικά έχουν διαβρωτική δράση και η συχνή χρήση τους μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στις σωληνώσεις.

5. Κάντε τακτική συντήρηση των αποχετεύσεων

Η αλήθεια, όμως, είναι πως όσο προσεκτικοί κι αν είμαστε, ή όσο καινούργιο κι αν είναι το δίκτυο των σωληνώσεων, θα έρθει κάποια στιγμή που θα βρεθούμε αντιμέτωποι με κάποιο πρόβλημα σε αυτό.

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε καθαρό το υδραυλικό δίκτυο των αποχετεύσεων είναι να μην αμελούμε την τακτική συντήρηση των αποχετεύσεων.

Οι αποφράξεις Αθήνα αποτελούν έναν χώρο που ο κ. Αντωνίου και το ,άρτια καταρτισμένο, προσωπικό της εταιρείας του γνωρίζουν πάρα πολύ καλά. Στην εταιρεία Αποφράξεις Αντωνίου θα μπορείτε να βρείτε τον ειδικό που ψάχνετε 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 ημέρες τον χρόνο.