«Mε υποδέχθηκαν σαν μουσαφίρη», λέει ο Τούρκος που απελάθηκε

«Mε υποδέχθηκαν σαν μουσαφίρη», λέει ο Τούρκος που απελάθηκε

Ανακουφισμένος για το γεγονός ότι η περιπέτειά του κράτησε μόνο τέσσερις μέρες δήλωσε ο Μουσά Αλερίκ

«Μου φέρθηκαν πολύ καλά» δήλωσε ο Τούρκος δημοτικός υπάλληλος Μουσά Αλερίκ, ο οποίος επέστρεψε σήμερα στην Αδριανούπολη, λίγες μέρες μετά τη σύλληψή του στις Καστανιές Έβρου για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο 38χρονος Τούρκος χειριστής μηχανήματος από την Αδριανούπολη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 1.500 ευρώ. Ο ίδιος άσκησε έφεση για το ποινικό μέρος της απόφασης του δικαστηρίου, αλλά αποδέχθηκε το διοικητικό μέρος, κι έτσι κατέστη εφικτή η απέλασή του στην Τουρκία, με τον Αλερίκ να περνά τα σύνορα στις Καστανιές Έβρου στις 3.30 το μεσημέρι.

«Λόγω ενός λάθους πέρασα στην περιοχή τους. Έτσι είναι. Πήγα εκεί και με υποδέχθηκαν καλά, σαν μουσαφίρη», δήλωσε μετά την επιστροφή του στην Αδριανούπολη ο 38χρονος, προσθέτοντας: «Η ελληνική δικαιοσύνη και το δικαστήριο κατάλαβαν ότι έχω δίκιο, επειδή εγώ δεν έχω κάνει κάποιο λάθος, δεν έκανα κάτι χωρίς άδεια. Γι’ αυτό και με συγχώρησαν. Πραγματικά μου φέρθηκαν πολύ καλά. Έστω κι αν δεν ήταν ξενοδοχείο, πραγματικά και η αστυνομία και όλοι μου συμπεριφέρθηκαν καλά. Μου έφεραν και το φαγητό μου».

Σύμφωνα με το evrosnews.gr, στην τουρκική πλευρά περίμενε τον 38χρονο Αλερίκ πολύς κόσμος, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αδριανούπολης, τους αντιδημάρχους, άλλους τοπικούς επισήμους και παράγοντες και φυσικά τα μέλη της οικογένειας του. Πρώτος ο γιος του, που είχε βγει και έκανε δηλώσεις στα τουρκικά ΜΜΕ ότι συνελήφθη ο πατέρας του ως αντίποινα των Ελλήνων για τους δυο στρατιωτικούς, έτρεξε να τον αγκαλιάσει.

Ο Τούρκος δημοτικός υπάλληλος δεν έκρυβε την ανακούφισή του για την λήξη αυτής της περιπέτειας και για το γεγονός ότι κράτησε τελικά μόνο τέσσερις ημέρες.