Αυτή είναι η ποινή του Τούρκου που πιάστηκε στον Έβρο

Αυτή είναι η ποινή του Τούρκου που πιάστηκε στον Έβρο

Κατασχέθηκε το χωματουργικό μηχάνημα που οδηγούσε

Σε πεντάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 1.500 ευρώ καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Ορεστιάδας ο Μουσά Αλερίκ, ο Τούρκος δημοτικός υπάλληλος που πέρασε τα σύνορα στον Έβρο και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την Milliyet, η ποινή είναι με αναστολή ενώ διατάχθηκε η κατάσχεση του χωματουργικού μηχανήματος που οδηγούσε.

Σύμφωνα με την Hurriyet, o αναπληρωτής δήμαρχος της Ανδριανούπολης Σελτσούκ Τσακίρ, δήλωσε πως ο Αλερικ προσπαθούσε να κινηθεί προς τα πίσω στην ουδέτερη ζώνη και κατά λάθος πέρασε σε ελληνικό έδαφος.

«Ένα πηγάδι σκαβόταν στην τουρκική πλευρά. Σχετίζεται με μεταφορά νερού σε στρατώνες εκεί. Ο φίλος μας ήρθε εδώ να σκάψει ένα χαντάκι αλλά μπήκε στην ελληνική πλευρά αντί για την περιοχή τελωνίου ενώ προσπαθούσε να κάνει όπισθεν» πρόσθεσε ο Τσακίρ.

Εικόνες από την μεταγωγή του στα δικαστήρια

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την μεταγωγή του στα δικαστήρια.

Τα τουρκικά πρακτορεία Doğan, Anadolu, αναφέρουν πως ο Μουσά Αλερίκ, είναι εργάτης του δήμου και έκανε εργασίες στην περιοχή.

Ο Μουσά Αλερίκ, δήλωσε αγρότης και πως εκτελούσε εργασίες ανανέωσης του δικτύου ύδρευσης για λογαριασμό του δήμου Αδριανούπολης.

Στην αρχή υπήρχε η υπόνοια ότι χειριστής του μηχανήματος ήταν Τούρκος στρατιωτικός, καθώς ίδια μηχανήματα χρησιμοποιεί και ο τουρκικός στρατός.

Ο Τούρκος που συνελήφθη θα περάσει από τον Εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.