Με νέες κυβερνοεπιθέσεις απειλούν την Ελλάδα οι Τούρκοι χάκερς

Με νέες κυβερνοεπιθέσεις απειλούν την Ελλάδα οι Τούρκοι χάκερς

Ισχυρίζονται ότι έχουν πρόσβαση στη σελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Με νέες κυβερνοεπιθέσεις το επόμενο διάστημα απειλούν οι Τούρκοι χάκερς που επιτέθηκαν την περασμένη Δευτέρα στην ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, μεταδίδοντας μηνύματα για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ένας από τους χάκερς ανέφερε: «Πριν μία εβδομάδα είχαμε ανακοινώσει πως στόχος μας είναι όλοι οι κρατικοί οργανισμοί και ο λόγος που τα 8 μέλη του FETO [Κίνημα Γκιουλενιστών] που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος. Δικάστηκαν με άδικο τρόπο στην Ελλάδα και πάρθηκαν άδικες αποφάσεις».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε μάλιστα πως η ομάδα έχει πρόσβαση στη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, και έδειξε ένα βίντεο στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, με το οποίο ισχυρίζονται ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να υποκλέψουν δεδομένα.

«Στη χώρα μας εργαζόμαστε εναντίον των δυνάμεων που απειλούν την εθνική μας ενότητα. Το γκρουπ μας ονομάζεται cyber warrior και αριθμεί χιλιάδες άτομα. Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις ανάλογα τις αποφάσεις που θα πάρουν στην Ελλάδα για τη FETO. Αν συνεχίσουν τη γραμμή τους θα συνεχίσουμε και εμείς τις επιθέσεις σε όλες τις κρατικές ιστοσελίδες», ανέφερε ο ίδιος.

Τι απαντά το ΥΠΕΞ

«Ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες», απάντησαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με ισχυρισμούς των Τούρκων χάκερ ότι θα μπορούσαν να "εισβάλουν" και στο ελληνικό ΥΠΕΞ.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν επίσης ότι η ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ «ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.