Εικόνες και βίντεο από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο στην Ξάνθη

Εικόνες και βίντεο από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο στην Ξάνθη

Εφαρμόζονται ήδη και για τα επόμενα δυο 24ωρα προληπτικά μέτρα προστασίας σε ακτίνα 15 χλμ.

Προληπτικά μέτρα προστασίας των κατοίκων εφαρμόζονται ήδη και για τα επόμενα δυο 24ωρα σε ακτίνα 15 χλμ. από το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στο Όλβιο της Ξάνθης, όπου χθες Τρίτη ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά.

Σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο εργοστάσιο. Συγκεκριμένα, κλειστές θα μείνουν οι σχολικές μονάδες στον Δήμο Τοπείρου, του Νέου Όλβιου ( Δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο), της Κρεμαστής (Μειονοτικό δημοτικό σχολείο), της Θαλασσιάς ( Ειδικό γυμνάσιο), του Αγίου Αθανασίου (Νηπιαγωγείο), στους Τοξότες (Δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο), στην Εξοχή (Νηπιαγωγείο και μειονοτικό δημοτικό σχολείο), στο Τύμπανο (2ο Ειδικό σχολείο).

Επίσης, στον Δήμο Ξάνθης κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στον Εύμοιρο ( Δημοτικό σχολείο , νηπιαγωγείο και Ειδικό σχολείο κωφών) και Καλλιθέα ( 17ο δημοτικό σχολείο και 17ο νηπιαγωγείο). Επιπλέον, στους παραπάνω οικισμούς θα είναι κλειστοί και όλοι οι παιδικοί σταθμοί (δημοτικοί και ιδιωτικοί).

Εν τω μεταξύ, σε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης τονίστηκε, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή πανικού από τους κατοίκους της περιοχής. Αναμένονται ο μετρήσεις του πανεπιστημιακού εργαστηρίου για τα αιωρούμενα σωματίδια στο περιβάλλον ή για ενδείξεις τοξικών αερίων για την περιοχή. Οι φορείς συνέστησαν τους κατοίκους των οικισμών που βρίσκονται κοντά στο εργοστάσιο να μην έχουν επαφή με το φυσικό περιβάλλον και να λάβουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προστασίας.

Ειδικότερα, συνιστάται να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις ενηλίκων, ενώ τα παιδιά να παραμείνουν μέσα στα σπίτια. Συνιστάται το πλύσιμο του εξωτερικού περιβάλλοντος των σπιτιών με άφθονο νερό, ενώ για τις επόμενες 48 ώρες συνιστάται να αποφεύγονται οι αγροτικές εργασίες.

Δείτε εικόνες από την μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο:

Δείτε βίντεο μέσα από το εργοστάσιο που ανέβασε άνδρας της Πυροσβεστικής στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

Ξανθη fire

Posted by Petros Dimiou on Tuesday, 1 May 2018