Πρωτοπαπάς: Ο Άγιος Πορφύριος είχε προβλέψει το Internet

Πρωτοπαπάς: Ο Άγιος Πορφύριος είχε προβλέψει το Internet

«Δεν είμαι θρησκόληπτος, ούτε ψεκασμένος», δηλώνει ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Την κριτική που είχε δεχθεί για ένα παλαιότερο άρθρο του, στο οποίο αναφερόταν στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, τον οποίο αποκαλούσε «Ο Σοφός Άγιος της Τεχνολογίας», σχολίασε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

Ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού τόνισε ότι τον είχε γνωρίσει στο παρελθόν, όταν ήταν φοιτητής, όπως και τον γέροντα Παΐσιο.

Μιλώντας στον Θέμα «104,6», δήλωσε για τον Άγιο Πορφύριο ότι «τον είχα γνωρίσει ως φοιτητής και τον Παΐσιο. Όταν ζούσε ήταν ο Άγιος που ήθελε πάρα πολύ να ασχοληθεί με τεχνολογία, αν και αγράμματος. Είχε φτιάξει μόνος του ραδιοφωνάκι! Ξεκίνησε από τα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους. Δεν είμαι θρησκόληπτος ούτε ψεκασμένος με όλο αυτό το μπούλινγκ που έγινε».

Και πρόσθεσε: «Έχω γυρίσει 40 χώρες. Πρώτη φορά που έχω υποστεί τέτοιο μπούλινγκ, επειδή είπα ή έγραψα υπέρ της θρησκείας. Ενώ συνεργάζομαι άψογα με μουσουλμάνους Άραβες, οι οποίοι σέβονται αυτόν που πιστεύει, στην Ελλάδα γίνονται περίγελος όσοι πιστεύουν. Ο Άγιος Πορφύριος έλεγε για το ίντερνετ, το είχε προβλέψει. Ήταν ο Άγιος που προέβλεπε και ζούσε την τεχνολογία».

Για την ανάρτησή που είχε κάνει, με την οποία ανέφερε ότι «η Ελλάδα και η Ρωμιωσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες Ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές. Ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο», ο κ. Πρωτοπαπάς, επισήμανε: «Το είχα γράψει πριν 2-3 χρόνια, όταν η Ελλάδα πιεζόταν με τους Ευρωπαίους. Είχα πάει στο Σούνιο και μου ήρθε».

«Τότε όλοι έβριζαν, δεν ήμουν μόνος μου. Εκείνη την εποχή, το παίρνω πίσω και απολογούμαι, γι' αυτό και απενεργοποίησα το Facebook. Τέτοιο μπούλινγκ επειδή θαυμάζω τον ελληνικό πολιτισμό;», διερωτήθηκε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...