Με απεργία και πορεία θα υποδεχθούν τον Τσίπρα στη Λέσβο

Με απεργία και πορεία θα υποδεχθούν τον Τσίπρα στη Λέσβο

Αντιδρούν στην αύξηση του ΦΠΑ και ζητούν αποσυμφόρηση του νησιού από τους μετανάστες

Απεργία, με κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων της Λέσβου, αποφάσισε να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη 3 Μαΐου στο νησί για το 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου το Συντονιστικό Όργανο των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων του νησιού, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα emprosnet.gr.

Οι διοργανωτές καλούν ακόμη τους κατοίκους της Λέσβου σε συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς στις 7:00 το απόγευμα και πορεία προς το σημείο που θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού, με αιτήματα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την άμεση και μόνιμη αποσυμφόρηση των νησιών από τον υπερβάλλοντα αριθμό μεταναστών και προσφύγων. Ζητούν δε από όλους του φορείς της Λέσβου να απέχουν από τα θεματικά πάνελ του Συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία στέλνει στη Λέσβο για την προστασία του πρωθυπουργού και των στελεχών της κυβέρνησης που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο περισσότερες από 14 διμοιρίες των μέτρων τάξης, άνδρες της κρατικής ασφάλειας και ένστολους αστυνομικούς.