Πυρκαγιά καίει καλλιέργειες και δένδρα στη Νάξο

Πυρκαγιά καίει καλλιέργειες και δένδρα στη Νάξο

Κινδύνεψαν κατοικίες στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στη Μικρή Βίγλα

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε χαράδρα στην περιοχή μεταξύ της παραλίας της Πλάκας και του χωριού Βίβλος (Τρίποδες) στη Νάξο, η οποία είναι σε εξέλιξη, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα naxostimes.gr.

Η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και μέχρι στιγμής έχει κάψει 30 στρέμματα βλάστηση, καλλιέργειες και δένδρα, ενώ κατευθύνεται προς το λόφο που βρίσκεται στην περιοχή. Το έργο της πυροσβεστικής είναι αρκετά δύσκολο, αφού η περιοχή είναι δύσβατη. Περί τις 16:30 τρία οχήματα της πυροσβεστικής κατέφθασαν στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στη Μικρή Βίγλα, όπου η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα στην κατοικημένη περιοχή και κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Ωστόσο, νέο μέτωπο ξέσπασε στην περιοχή όπου πέρασε η φωτιά δίπλα από τρεις υπό κατασκευή οικοδομές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, έχει κληθεί βοήθεια για συνδρομή στην κατάσβεση της φωτιάς από αέρος. Γι την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν από εδάφους συνολικά 8 οχήματα και 21 άνδρες της πυροσβεστικής, με επικεφαλής τον διοικητή του Πυροσβεστικού κλιμακίου και τη συνδρομή της υδροφόρας του δήμου.