Ο πρώτος Έλληνας τενίστας που θα αγωνιστεί σε τελικό μονού στο ATP Tour

Ο πρώτος Έλληνας τενίστας που θα αγωνιστεί σε τελικό μονού στο ATP Tour

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Open της Βαρκελώνης χωρίς να έχει χάσει σετ

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Open της Βαρκελώνης και μάλιστα χωρίς να έχει χάσει σετ!

Ο 20χρονος πρωταθλητής μπήκε αποφασισμένος στο χωμάτινο γήπεδο της ισπανικής μεγαλούπολης και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον 26χρονο Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, ο οποίος βρίσκεται στο νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης και ήταν Νο 5 στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά. Ο Τσιτσιπάς, που θεωρείται από τους ειδικούς του αθλήματος ένα από τα κορυφαία ταλέντα σε διεθνές επίπεδο, προηγήθηκε στο πρώτο σετ με 5-2, αλλά ο Ισπανός με την βοήθεια των χιλιάδων συμπατριωτών του από τις κερκίδες, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5.
Σ΄ αυτό το κρίσιμο σημείο του αγώνα, ο Τσιτσιπάς διατήρησε την αυτοσυγκέντρωση του και μετά από 50 λεπτά πήρε το σετ με 7-5. Στο δεύτερο σετ, και παρά τα κάποια σημάδια κούρασης που παρουσίασε, διατήρησε τον ρυθμό του και επικράτησε με 6-3 μέσα σε 45 λεπτά. Έτσι θα γίνει ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που θα αγωνιστεί σε τελικό στο ATP Tour στο μονό!

Υπενθυμίζεται, ότι στην πορεία του προς τον τελικό, ο Τσιτσιπάς νίκησε διαδοχικά και χωρίς να χάσει σετ τον Γάλλο Κορεντέν Μουτέ (Νο 137) με 6-4, 6-1, τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτζμαν (Νο 17) με 6-2, 6-1, τον Ισπανό Άλμπερτ Ράμος-Βινιόλας (Νο 40) με 6-4, 7-5 και τον Αυστριακό (Νο 7) Ντόμινικ Τιμ με 6-3, 6-2. Δηλαδή μαζί με τον Καρένιο Μπούστα (Νο 11) που απέκλεισε στον ημιτελικό, νίκησε τρεις τενίστες που βρίσκονται στο «top-20» της παγκόσμιας κατάταξης. Κάτι που μέχρι τώρα, μόνο μια φορά το είχε καταφέρει στην καριέρα του και αυτή επί του Βέλγου Νταβίντ Γκοφέν τον περασμένο Οκτώβριο στην Αμβέρσα.

Μάλιστα ο 27χρονος Γκοφέν, Νο 10 στον κόσμο αυτή την στιγμή, βρίσκεται στην Βαρκελώνη και αγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό, αλλά δύσκολα θα προκριθεί, αφού απέναντί του έχει τον Ισπανό πολυνίκη του τουρνουά και νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Ράφαελ Ναδάλ.