Βίντεο – ντοκουμέντο από τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Απορρίφθηκε από το δικαστήριο το τρίτο κατά σειρά αίτημα αποφυλάκισής τους

Βίντεο από τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης στο δικαστήριο μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Στο βίντεο οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης εμφανίζονται με χειροπέδες, αλλά χωρίς κουκούλες, να μεταφέρονται σε βαν των τουρκικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το τρίτο κατά σειρά αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, απορρίφθηκε από το δικαστήριο που την εξέτασε άμεσα.

Οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συμπληρώνουν 55 και πλέον ημέρες στην Αδριανούπολη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος το πρωί στην συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Τα δύο στελέχη των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων βρίσκονται αυτή τη στιγμή όμηροι στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα, μετά την αναφορά στην τελευταία συνέντευξη του Προέδρου Ερντογάν περί ανταλλαγής. Αν πραγματικά, ο Πρόεδρος Ερντογάν επιθυμεί την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς και την ειρηνική συμβίωση, η μόνη πράξη που πιστεύω ότι μπορεί άμεσα να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση είναι η άμεση απελευθέρωση των δύο στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται αυτή την στιγμή προφυλακισμένοι χωρίς να έχει αποδοθεί καν κατηγορία, όπως βρίσκεται και ο πάστορας Μπράνσον για τον οποίο ζητείται ανταλλαγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».