Οι πρόωρες πυρκαγιές στέλνουν ειδικό κλιμάκιο στη Ζάκυνθο

Οι πρόωρες πυρκαγιές στέλνουν ειδικό κλιμάκιο στη Ζάκυνθο

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται ήδη στο νησί

Στην Ζάκυνθο βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), προκειμένου να επιθεωρήσει περιοχές που έχουν καεί.

Η εν λόγω υπηρεσία είναι αυτόνομη από το Πυροσβεστικό Σώμα και οι πρώτες πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, αναφέρουν πως το κλιμάκιο θα μείνει για αρκετό καιρό στο νησί και θέλει να παρακολουθήσει, τι συμβαίνει με τις πρώτες δασικές πυρκαγιές της φετινής αντιπυρικής περιόδου, καθώς -αν και Απρίλιος- ήδη υπάρχουν οι πρώτες μικρές εστίες σε Βολίμα και Κερί.

Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει πραγματοποιήσει σειρά επαφών με τους τοπικούς φορείς, αλλά και με στελέχη της αστυνομίας, για να ληφθούν από τώρα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Μεικτά κλιμάκια της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναμένεται να αρχίσουν άμεσα εντατικές περιπολίες σε όλες τις ορεινές περιοχές της Ζακύνθου, για την πρόληψη κάθε είδους κακόβουλης προσπάθειας εμπρησμού.

Τα μπλόκα από τα μεικτά κλιμάκια θα υπάρχουν όλο το 24ωρο σε κάθε είδους δρόμο των περιοχών, που είναι στόχοι πιθανών εμπρησμών. Βολίμες, Κοιλιωμένος, Κερί, Αγαλάς, Αργάσι, Πηγαδάκια και Καλαμάκι είναι κάποιες από τις περιοχές της Ζακύνθου, που βρίσκονται σε συναγερμό για το ενδεχόμενο νέων πυρκαγιών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...