Πρέσβης ΗΠΑ: Η στρατηγική μας είναι ισχυρή Ελλάδα

Πρέσβης ΗΠΑ: Η στρατηγική μας είναι ισχυρή Ελλάδα

«Όσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα και πιο υγιής η οικονομία της τόσο πιο πολύ μπορεί η Ελλάδα να δράσει ως σταθεροποιητική δύναμη»

«Η στρατηγική των ΗΠΑ στο πλαίσιο της διπλωματικής και στρατιωτικής σχέσης με την Ελλάδα είναι απλή. Όσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα και πιο υγιής η οικονομία της τόσο πιο πολύ μπορεί η Ελλάδα να δράσει ως σταθεροποιητική δύναμη για το καλό της ευρύτερης περιοχής» επεσήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στο κλείσιμο της ομιλίας του στο 6ο συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος που ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ με αυτό τον τρόπο θέλησε να παραθέσει το σκεπτικό της Ουάσιγκτον ως προς στην συμμαχία τους με την Ελλάδα, σύμφωνα με κύκλους της πρεσβείας που ρωτήθηκαν σχετικά από το news.gr.

Ο κ Πάιατ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην βαρύνουσα σημασία που έχει η βάση της Σούδας λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η Σούδα είναι μια σημαντική πλατφόρμα για συνεργασία με τοπικές, διμερής και πολυεθνικές ασκήσεις που κρατούν τις ένοπλες δυνάμεις προετοιμασμένες και διεπιχειρησιακές στον καιρό της ειρήνης.

Προς το τέλος αυτού του μήνα θα δούμε ένα ακόμα μεγάλο παράδειγμα του ρόλου της Σούδας καθώς ξεκινά η πολυεθνική ναυτική άσκηση Phoenix Express».