Νέα εκδοχή δίνει η Hurriyet για την σημαία και τους τούρκους καταδρομείς

Νέα εκδοχή δίνει η Hurriyet για την σημαία και τους τούρκους καταδρομείς

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ονομαστικά τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος

Οι Τούρκοι επιμένουν στο θέμα με την ελληνική σημαία και δίνουν μια νέα εκδοχή για όσα υποστήριξε τη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι δηλαδή Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι τουρκικές αρχές λένε, σύμφωνα με την Hurriyet, ότι αντιλήφθηκαν την Παρασκευή ότι ανέβηκε η σημαία σε μια βραχονησίδα. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της τουρκικής εφημερίδας, οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν το Σάββατο σε «κάθε βαθμίδα» τις ελληνικές αρχές και ζήτησαν να κατέβει η σημαία.

Όταν, σύμφωνα με τη Hurriyet, δεν υπήρξε αντίδραση, τότε ενεργοποιήθηκαν οι άνδρες των υποβρυχίων καταστροφών του τουρκικού λιμενικού (SAT).

Σημειώνεται ότι η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ονομαστικά τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα την Παρασκευή οι δυνάμεις της τουρκικής ακτοφυλακής διαπίστωσαν ότι είχε υψωθεί η ελληνική σημαία και ενημέρωσαν αμέσως την κυβέρνηση. Η Άγκυρα επικοινώνησε και ενημέρωσε το Σάββατο σε κάθε βαθμίδα την Αθήνα ζητώντας να αφαιρεθεί η σημαία, μιλώντας για προβοκάτσια.

Την Κυριακή το βράδυ αφού δεν είχε απομακρυνθεί η σημαία δόθηκε η εντολή στους Τούρκους κομάντος να ξεκινήσουν την επιχείρηση, να πάρουν την σημαία και να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Σημειώνεται πάντως ότι η ελληνική κυβέρνηση, χθες, δεν επιβεβαίωσε το περιστατικό, ενώ σήμερα στον κλοιό του λιμενικού βρίσκονται οι βραχονησίδες Ανθρωποφάς και Μικρός Ανθρωποφάς, καθώς απαγορεύεται η προσέγγιση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...