Αποστολή στις βραχονησίδες «Ανθρωποφάς»

Αποστολή στις βραχονησίδες «Ανθρωποφάς»

Δείτε το βίντεο

Μια ανάσα από τις Ελληνικές βραχονησίδες «Ανθρωποφάς» στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Απριλίου το samostimes.gr.

Ο δημοσιογράφος του ιστότοπου, δε μπόρεσε να πλησιάσει στις βραχονησίδες λόγω απαγόρευσης του λιμενικού.

Τα δυο αυτά νησάκια έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο στο στόχαστρο της Τουρκικής επεκτατικής πολιτικής που αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία σε αυτά. Πρόκειται για νησιά στα οποία από αρχαιοτάτων χρόνων ασκούνται ήπιες ανθρώπινες δραστηριότητες όπως εκτροφή αιγοπροβάτων αλλά και κυνήγι μιας και υπάρχουν εκατοντάδες αγριοκούνελα. Συχνά οι κάτοικοι των Φούρνων τα επισκέπτονται για να μαζέψουν χόρτα (ένα είδος που το συναντάς μόνο εκεί) αλλά και σαλιγκάρια.

Τα τελευταία χρόνια η Τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί συχνά υπερπτήσεις στην περιοχή παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο και βάζοντας την περιοχή αυτή στις, κατα την πολιτική της, αμφισβητούμενες «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο.

Πριν από λίγες ημέρες μια τριμελής ομάδα νεαρών ανδρών από τους γειτονικούς Φούρνους προχώρησαν σε μια συμβολική πράξη να ανανεώσουν, όπου υπήρχαν, τις παλιές ελληνικές σημαίες και να τοποθετήσουν εξαρχής νέες όπου δεν υπήρχαν, φτάνοντας σε πέντε απομακρυσμένα σημεία με μικρό ταχύπλοο σκάφος.