Νέες ταυτότητες για ασφάλεια σε καιρό τρομοκρατικής απειλής

Νέες ταυτότητες για ασφάλεια σε καιρό τρομοκρατικής απειλής

Πώς σχεδιάζει η Κομισιόν τις νέες ταυτότητες για τα κράτη-μέλη

Με ψηφιακό δαχτυλικό αποτύπωμα και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία. Έτσι σχεδιάζει η Κομισιόν τις ταυτότητες για όλες τις χώρες-μέλη. Παρουσιάζονται σήμερα στις Βρυξέλλες νέες προτάσεις για περισσότερη ασφάλεια στην Ευρώπη.

Περισσότερη ασφάλεια σε καιρό μόνιμης τρομοκρατικής απειλής, είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της ΕΕ. Εδώ και πάνω από δύο χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταθέτει προτάσεις για τη δημιουργία μιας «Ασφαλούς Ένωσης» με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό εν δυνάμει δραστών πολύ πριν πραγματοποιηθούν τρομοκρατικές ενέργειες. Οι Ευρωπαίοι μπορούν να αισθάνονται πλέον πιο ασφαλείς λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων των αρχών ασφαλείας, της στενότερης συνεργασίας μεταξύ εθνικών υπηρεσιών, της καλύτερης δικτύωσης των βάσεων δεδομένων και των εντατικών ελέγχων στο διαδίκτυο. Πολλά ταμπού αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα έχουν πλέον καταρριφθεί. Η Ευρώπη είναι σήμερα πιο ασφαλής από ότι πριν μια διετία, γράφει η εφημερίδα Welt.

Η Κομισιόν παρουσιάζει αύριο στις Βρυξέλλες νέα σχέδια, τα οποία οι 28 κυβερνήσεις των χωρών-μελών καλούνται να υιοθετήσουν το συντομότερο. Ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε σχετικά στη γερμανική εφημερίδα Die Welt: «Θα πρέπει να αυξήσουμε τα προληπτικά μέτρα έτσι ώστε τρομοκράτες και εγκληματίες να μην είναι πλέον θέση να πραγματοποιήσουν χτυπήματα. Με άλλα λόγια, στόχος είναι να καταστήσουμε αδύνατη την πρόσβαση σε πλαστά έγγραφα, όπλα και εκρηκτικά και ταυτόχρονα να τους εμποδίσουμε να περνούν απαρατήρητοι τα σύνορά μας».

2
σχόλια
 1. avatar LUCI666FER

  ke oi roma OPOS OLOI OI NOMIMOI POLITES POU KATIKOUN SE AUTI TI HORA EHOUN APOLITOS TA IDIA DIKEOMATA ME TOUS IPOLIPOUS.
  EDO INE EUROPI KE STIS DITIKES,POLITISMENES ,ANAPTIGMENES HOORES ETSI EHOUN TA PRAGMATA.
  ISHII TO :OLOI ISOI OLOI DIAFORETIKOI ANEXARTITOS FILIS,FILOU,THRISKIAS.
  EAN DEN SOU ARESI PIGENE NA EGGATASTATHIS STI ROSIA TOU P[...]N.
  OI ELINIKES TAUTOTITES INE OUTOS I ALOS I PIO PALEOU TIPOU STIN EUROPI.EUKOLA PLASTOPIOUNTE KE DEN EHOUN KANENA VATHMO ASFALIAS.
  PERIMENOUME SINTOMA TIS NEES TAUTOTITES KE PRAGMATI THA ESTHANOMASTE PIO ASFALIS.

 2. avatar Τι λες

  Αυτό ισχύει και για τους Ρομά ;
  Εγώ πάντως δεν νοιώθω καθόλου ασφαλής και τα παραμύθια σταμάτησα να τα διαβάζω μικρος...

Παρακαλούμε περιμένετε ...