Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα μαστροπών που «εφοδίαζαν» οίκους ανοχής

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα μαστροπών που «εφοδίαζαν» οίκους ανοχής

Κέρδιζαν χιλιάδες ευρώ ημερησίως από τις γυναίκες και έδιναν σε κάθε μία 10 ευρώ καθημερινά

Μεγάλο κύκλωμα μαστροπών που εκμεταλλευόταν σεξουαλικά αλλοδαπές γυναίκες, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και κυρίως από τη Λευκορωσία, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν οκτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 25 έως 68 ετών, τα οποία εκμεταλλεύονταν τις αλλοδαπές σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, ενώ νομιμοποιούσαν την παραμονή των γυναικών στη χώρα μας, με πλαστές θεωρήσεις εισόδου και ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις. Σημειώνεται ότι στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα οκτώ άτομα, που αναζητούνται.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών, εμπρησμό, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, παραχάραξη, παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, παραβίαση σφραγίδων, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα, πλαστογραφία πιστοποιητικών κατά συναυτουργία, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα, διευκόλυνση ακολασίας άλλων και ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν εντοπίστηκαν από την αστυνομία δύο αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες εκμεταλλευόταν το κύκλωμα, με μέλη τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες εντόπιζαν, σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, γυναίκες, οι οποίες βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τους βρουν νόμιμη εργασία στην Ελλάδα, με μεγάλες οικονομικές απολαβές, τις έπειθαν να έρθουν στη χώρα μας. Στη συνέχεια, μέλη της οργάνωσης παραλάμβαναν τις γυναίκες και τις μετέφεραν σε οικίες στο κέντρο της Αθήνας.

Με τη χρήση ψυχολογικής βίας, απειλών, αλλά και για δήθεν υπέρογκο χρέους που είχε δημιουργηθεί από την τακτοποίηση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, για 15 με 16 ώρες καθημερινά. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το κύκλωμα, που κέρδιζε χιλιάδες ευρώ ημερησίως, έδινε σε κάθε γυναίκα 10 ευρώ καθημερινά.

Παράλληλα, οι δράστες, προκειμένου να παρατείνουν την διαμονή των γυναικών προσπαθούσαν να τις νομιμοποιήσουν, είτε μέσω κατάρτισης πλαστών σφραγίδων εισόδου και εξόδου από περιοχή Σένγκεν, είτε εκδίδοντας πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις. Σημειώνεται ακόμη, ότι μέλη του κυκλώματος απείλησαν δύο άτομα τα οποία υποπτεύονταν ότι βοηθούσαν τις αλλοδαπές, ενώ έβαλαν φωτιά στην πρόσοψη του καταστήματός τους.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 11.410 ευρώ, τρία διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου, διαβατήριο τρίτου προσώπου, πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία οίκων ανοχής. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση. Τέλος, αναζητούνται τα μέλη του κυκλώματος που διαμένουν στο εξωτερικό.