Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι της Σκάλας Αγκιστρίου

Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι της Σκάλας Αγκιστρίου

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά

Στο λιμάνι της Σκάλας Αγκιστρίου προσέκρουσε, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ΑΧΑΙΟΣ, με 198 επιβάτες.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν, για προληπτικούς λόγους, στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση, τέσσερις εξ αυτών, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πήραν εξιτήριο όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της πρόσκρουσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Το ΑΧΑΙΟΣ εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Αίγινα-Αγκίστρι-Αίγινα-Πειραιάς.

Απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΑΧΑΙΟΣ», που υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, προσέκρουσε στις 12:40 το μεσημέρι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης, στο λιμάνι Σκάλας Αγκιστρίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας και σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Ήδη στους τέσσερις επιβάτες αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εξήλθαν. Το πλοίο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς, Αίγινα, Αγκίστρι μετέφερε 198 επιβάτες, 13 ΙΧ οχήματα, 1 φορτηγό και 8 δίκυκλα.

Το «ΑΧΑΙΟΣ» αναμένεται να επιθεωρηθεί από τον παρακολοθούντα νηογνώμονα προκειμένου να λάβει πιστοποιητικό αξιοπλοϊας και να συνεχίσει το δρομολόγιό του. Οι επιβάτες αναμένεται επίσης να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.