«Άφαντη» η τουρκική αεροπορία στο Αιγαίο μετά την πτώση του Mirage

«Άφαντη» η τουρκική αεροπορία στο Αιγαίο μετά την πτώση του Mirage

Αναπάντητη παραμένει μέχρι στιγμής η κλήση για συλλυπητήρια του Τούρκου ΑΓΕΕΘΑ στον Έλληνα

«Παγωμένες» παρακολουθούν, όπως όλα δείχνουν, τις εξελίξεις μετά τον τραγικό θάνατο του 34χρονου Έλληνα Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που έπεσε με το Mirage που οδηγούσε στα ανοιχτά της Σκύρου, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο news.gr, από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στις 15:00 η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν εμφανίστηκε στο Αιγαίο παρά μόνο μία φορά με ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235, που μπήκε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει, όπως συνηθίζουν οι Τούρκοι, σχέδιο πτήσης και προχώρησε και σε ορισμένες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Ο Τούρκος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ, θέλοντας χθες να μιλήσει σχετικά με τον θάνατο του πιλότου του Μιράζ 2000 με τον Έλληνα ΑΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη κάλεσε στο τηλέφωνο, αλλά ο ΟΥΚάς ΑΓΕΕΘΑ δεν του απάντησε.

Η απάντηση που φέρεται να δόθηκε στην τουρκική πλευρά ήταν πως λόγω του θανάτου και των γεγονότων γύρω από αυτόν, ο έλληνας αρχηγός δεν…προλάβαινε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ενδέχεται το τηλεφώνημα να γίνει κάποια στιγμή σήμερα. Πάντως μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές (15:35) δεν έχει γίνει.

«Αν πράγματι είχε δουλειές ο Έλληνας ΑΓΕΕΘΑ ή απλά έριξε «πάγο» στον τούρκο ομόλογό του, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα εκείνη την στιγμή μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ» είπε στο news.gr χαριτολογώντας έτερη στρατιωτική πηγή.

Το γεγονός της «παγωμάρας» και η «αγωνία» της Άγκυρας να τονίσει με κάθε τρόπο πως δεν σχετιζόταν με το τραγικό δυστύχημα, φάνηκε χθες και από την άμεση δημοσίευση σχεδόν στο σύνολο του τουρκικού Τύπου του περιστατικού και της Τουρκικής θέσης πως δεν υπήρχαν μαχητικά στην περιοχή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...