Κλούβα των ΜΑΤ σε ρόλο… φράχτη έξω από συμβολαιογραφείο

Κλούβα των ΜΑΤ σε ρόλο… φράχτη έξω από συμβολαιογραφείο

Προκειμένου να αποτραπεί εισβολή σε αυτό κατά την κινητοποίηση της ΛΑΕ

Με μια κλούβα τα ΜΑΤ απέκλεισε η Αστυνομία την είσοδο σε πολυκατοικία της οδού Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγάζεται συμβολαιογραφείο, έξω από το οποίο προγραμματίζει συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών η Λαϊκή Ενότητα.

Το βαρύ όχημα τοποθετήθηκε πάνω στο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου και ακριβώς μπροστά στην είσοδο του κτιρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, η συγκέντρωση γίνεται με στόχο να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας διαμερίσματος με πρώτη προσφορά 180.000 ευρώ και δύο γραφείων (40 και 31 τ.μ.) για χρέος 150.000 ευρώ.

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου από την πλευρά του αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι οι σημερινοί πλειστηριασμοί δεν αφορούν πρώτη κατοικία. Όπως αναφέρει, οι δύο πλειστηριασμοί αφορούν μισθωμένη κατοικία στον Άλιμο συνολικής επιφανείας 166,36 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 180.000 ευρώ και συνολική οφειλή 905.000 ευρώ και δύο γραφεία στου Γκύζη, κατασχεθέντα για ποσό 150.000 ευρώ, με συνολική οφειλή 784.000 ευρώ.

Προσθέτει δε, ότι «οι οφειλέτες είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τη σχετική διαδικασία» και υπογραμμίζει, ότι «και οι δύο πλειστηριασμοί αφορούν επιχειρηματικά δάνεια και είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για κύριες κατοικίες».

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος