Και στην Κω φιλοξενούνται υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες στις δομές

Και στην Κω φιλοξενούνται υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες στις δομές

Η Κως προστέθηκε στα νησιά που διαθέτουν δομές, τις οποίες διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), και μαζί με τη Λέσβο και τη Σάμο φιλοξενούν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, αυξήθηκαν κατά 699 άτομα -σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη- οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν στις 30 δομές φιλοξενίας, τις οποίες διαχειρίζονται οι ΕΔ όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα, σήμερα, Μ. Πέμπτη, καταγράφηκαν 22.834 άτομα έναντι 22.135 ατόμων την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των δομών αυξήθηκε απο τα 23.629 στα 23.673 άτομα στις 30 δομές φιλοξενίας. Εκείνες στις Λέσβο, τη Σάμο και την Κω έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Οι τρεις κλάδοι των ΕΔ παρείχαν 12.465 μερίδες φαγητού από τις οποίες 496 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας, που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους.

Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους τρεις κλάδους των ΕΔ.