«Πόλεμο» με δεκάδες χιλιάδες κροτίδες προετοίμαζαν στην Κρήτη

«Πόλεμο» με δεκάδες χιλιάδες κροτίδες προετοίμαζαν στην Κρήτη

Κατασχέθηκαν 56.000 λροτίδες και βεγγαλικά και συνελήφθησαν οκτώ άτομα

Στην κατάσχεση μεγάλου αριθμού κροτίδων και βεγγαλικών έχουν προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης, που εντείνουν εν όψει και των εορτών τους ελέγχους τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μέχρι και σήμερα έχουν κατασχεθεί 56.059 κροτίδες και βεγγαλικά και έχουν συλληφθεί 8 άτομα. «Οι έλεγχοι θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες και θα είναι αυστηροί», τόνισε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη Tύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης Ελένη Παπαθανασίου,επισημαίνοντας ότι η κατοχή, διακίνηση και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών απαγορεύεται, κυρίως σε χώρους που την εορταστική περίοδο υπάρχει συνάθροιση πολιτών.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η κ. Παπαθανασίου, σε όλο το νησί εντείνονται τα μέτρα τάξης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέτρα της Τροχαίας. Όπως είπε «με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, θα υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση από τις υπηρεσίες τροχαίας και των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων του νησιού, καθώς και από την τροχαία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Μεγάλο βάρος θα δοθεί στις λεγόμενες επικίνδυνες παραβάσεις όπως είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, οι επικίνδυνοι ελιγμοί και οι αντικανονικές παραβάσεις».

Μέτρα θα ληφθούν ακόμα στις εισόδους των πόλεων καθώς και στα αστικά κέντρα όπου αυτό το διάστημα υπάρχει αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος.