Τα προαπαιτούμενα της FIFA για να μην έρθει ποδοσφαιρικό Grexit

Τα προαπαιτούμενα της FIFA για να μην έρθει ποδοσφαιρικό Grexit

Οι εγγυήσεις που ζητά η Ομοσπονδία

Τα προαπαιτούμενα για να αποφευχθεί ένα Grexit από τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις θέτει η FIFA στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η FIFA απαιτεί συγκεκριμένες εγγυήσεις προκειμένου να σταματήσουν άμεσα τα περιστατικά βίας και λήψη αυστηρών μέτρων.

Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Φεντόρ Τουρμπίν, τονίζει ότι η Ομοσπονδία απασχολείται ιδιαίτερα με το ελληνικό ζήτημα και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς.

«Η FIFA έλαβε γνώση της άρσης απαγόρευσης διεξαγωγής των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος και του κυπέλλου και ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, η οποία επιβλέπει την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, υπέβαλε έκθεση στον πρόεδρο της Επιτροπής Ενώσεων μελών της FIFA. Πέρα από την άρση της απαγόρευσης, η FIFA απαιτεί συγκεκριμένες εγγυήσεις ότι τα επεισόδια βίας θα σταματήσουν, επιτρέποντας έτσι την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων στις εθνικές διοργανώσεις, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Περαιτέρω ενημερώσεις για το θέμα αυτό θα κοινοποιηθούν εγκαίρως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φεντόρ Τουρμπίν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τζανακόπουλος: Δεν μας τρομάζει το Grexit στο ποδόσφαιρο

Η κυβέρνηση δεν τρομάζει από ενδεχόμενο Grexit στο ποδόσφαιρο από τη στιγμή που δεν συμμορφώνονται οι παράγοντες, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει στην κυβέρνηση από το ενδεχόμενο Grexit στο ποδόσφαιρο.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς οι παράγοντες δεν συμμορφώνονται με το πλαίσιο κανόνων και αρχών.

«Δεν μας τρομάζει το ενδεχόμενο αποβολής της ΕΠΟ από τη FIFA. Το ενδεχόμενο αυτό άλλωστε θα συνεχίσει να επικρέμεται όσο οι εμπλεκόμενοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγοντες των ΠΑΕ δεν συμμορφώνονται με το πλαίσιο κανόνων και αρχών», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.