Η εκτίμηση της ΕΥΑΘ για την αποκατάσταση της υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη

Η εκτίμηση της ΕΥΑΘ για την αποκατάσταση της υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη

Ο τσιμεντένιος αγωγός παρουσιάζει θραύση μεγάλου εύρους

Προβλήματα υδροδότησης έχουν και σήμερα Παρασκευή περιοχές της Θεσσαλονίκης, με τις εργασίες της ΕΥΑΘ για την αποκατάσταση της μεγάλης βλάβης στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από το απόγευμα της περασμένης Τρίτης χιλιάδες καταναλωτές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υδροδότησης, γεγονός που προκαλεί προβλήματα ακόμη και στις βασικές τους ανάγκες. Σύμφωνα με τις πρόσφατες ενημερώσεις της Εταιρείας, μέχρι και τις 8:00 σήμερα το πρωί τελικά θα συνεχιστεί η διακοπή υδροδότησης στις περιοχές Ωραιόκαστρο, Ευκαρπία του Δήμου Π. Μελά, Πεύκα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, Μετέωρα και Πολίχνη του Δήμου Π. Μελά, όπως και στον Εύοσμο.

Η παράταση αυτή αποφασίστηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί η πλήρωση των δεξαμενών σε περιοχές ανατολικά (Τούμπα, Ιπποκράτειο, Χαριλάου, Πυλαία). Σύμφωνα, πάντως με την ΕΥΑΘ μέχρι σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης.

Ειδικότερα το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, που παρουσιάζει σοβαρή βλάβη, ώστε να ομαλοποιηθεί στη συνέχεια σταδιακά η υδροδότηση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Ο τσιμεντένιος αγωγός διαμέτρου 1,65 μ. παρουσιάζει θραύση μεγάλου εύρους και θα αντικατασταθεί με χαλύβδινο αγωγό και τα απαραίτητα εξαρτήματα σύνδεσης.