Παρατείνεται η θητεία των επικουρικών γιατρών

Παρατείνεται η θητεία των επικουρικών γιατρών

«Η προτεινόμενη ρύθμιση θα έχει ευεργετικές ιδιότητες για τα Νοσοκομεία και συνεπώς για τους πολίτες»

Μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2019, παρατείνεται η θητεία των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας στο Νομό Αττικής, εξαιρουμένης της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, και στο Νομό Θεσσαλονίκης, και των οποίων η θητεία λήγει από 21 Μαρτίου 2018 έως 31 Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε σε Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο: «Ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/1794 και άλλες διατάξεις».

Η μισθοδοσία των επικουρικών γιατρών, καλύπτεται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η εν λόγω ρύθμιση ισχύει αναδρομικά από 21 Μαρτίου 2018. Όπως αναφέρεται, «η προτεινόμενη ρύθμιση θα έχει ευεργετικές ιδιότητες για τα Νοσοκομεία και συνεπώς για τους πολίτες, καθώς θα εξασφαλιστεί η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους μέσω της παράτασης της θητείας των επικουρικών γιατρών και μάλιστα με επέκταση του επιχειρησιακού προγράμματος μη δημιουργώντας πρόσθετη επιβάρυνση».