«Καμπανάκι κινδύνου» στον Έβρο από την υπερχείλιση του ποταμού

«Καμπανάκι κινδύνου» στον Έβρο από την υπερχείλιση του ποταμού

Η κατάσταση επιβαρύνεται από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και τα νερά από τη Βουλγαρία

Σταθερά πάνω από τα όρια συναγερμού παραμένει η στάθμη του ποταμού Έβρου σε όλο το νομό, λόγω των επιβαρύνσεων που δέχεται από τους παραπόταμους, τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις και την υπερχείλιση των φραγμάτων της Βουλγαρίας.

Όπως είπε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ήδη έχουν πλημμυρίσει περίπου 45.000 στρέμματα γης, έχει σημειωθεί μία θραύση σε παλαιό τμήμα αναχώματος στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου, ενώ καταγράφονται υψηλές παροχετεύσεις νερού μέσω των ποταμών Εργίνη και Τούντζα. Όσον αφορά το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ στη Βουλγαρία, δηλώνει ότι «εξακολουθεί να υπερχειλίζει και αυτή τη στιγμή μας δίνει παροχετεύσεις νερού της τάξης των 450 κυβικών μέτρων/δευτερόλεπτο».

Σημειώνεται, ότι η στάθμη των νερών του ποταμού Έβρου στο «Πέταλο» στην περιοχή των Φερών, είναι σήμερα στα 6,25 μέτρα με όριο συναγερμού τα 6 μέτρα, ενώ στο Πύθιο Διδυμοτείχου αγγίζει τα 6,50 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα.Στο μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση με προσανατολισμό την υποβολή αιτήματος στην Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Έβρου, για κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των δημοτικών ενοτήτων Τραϊανούπολης και Φερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, προς την ίδια κατεύθυνση ενδέχεται να κινηθούν και οι δήμοι Σουφλίου, Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.