Η νέα ανακοίνωση της ΕΥΑΘ για τη διακοπή νερού στη Θεσσαλονίκη

Η νέα ανακοίνωση της ΕΥΑΘ για τη διακοπή νερού στη Θεσσαλονίκη

Διευθετήσεις στην παροχή ανά περιοχή προκειμένου να ανακουφιστούν οι περιοχές που έμειναν χωρίς νερό από το πρωί

Χωρίς νερό βρίσκονται πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη μεγάλη βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού που τροφοδοτεί με νερό, μαζί με τον Αλιάκμονα, το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Προκειμένου να ανακουφιστούν οι περιοχές που έμειναν χωρίς νερό από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της βλάβης, η ΕΥΑΘ επιχειρεί διευθετήσεις στην παροχή ανά περιοχή, όπως τονίζει σε ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, από τις 6 σήμερα το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί της 29ης Μαρτίου θα διακοπεί η υδροδότηση στο κέντρο της πόλης (από την Εγνατία και κάτω κι από τη Δωδεκανήσου μέχρι την Αγγελάκη), στην Τριανδρία και στις ψηλές περιοχές της Τούμπας (προβλήματα πίεσης ενδέχεται να υπάρχουν ήδη από χτες στις περιοχές αυτές), ώστε με τις απαραίτητες διευθετήσεις στο δίκτυο να πάρουν νερό οι Συκιές, οι Αμπελόκηποι και η Μενεμένη.

Τα συνεργεία δουλεύουν στο σημείο της βλάβης ήδη από χτες το απόγευμα και οι υπηρεσίες call center λειτουργούν με επιπλέον προσωπικό για την ενημέρωση των καταναλωτών.

Συνιστάται η κατανάλωση νερού να γίνεται λελογισμένα, ώστε να εξυπηρετούνται κατά το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Λόγω σοβαρής διαρροής στον κεντρικό αγωγό που τροφοδοτεί τη Θεσσαλονίκη με νερό από τις πηγές Αραβησσού, υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα εντός του επόμενου 24ώρου.

Ο κεντρικός αγωγός της Αραβησσού τροφοδοτεί με 80.000 - 90.000 κ.μ. νερού την ημέρα το δίκτυο της Θεσσαλονίκης.