Στο ΣτΕ οι πολύτεκνοι για το μειωμένο τιμολόγιο στη ΔΕΗ

Στο ΣτΕ οι πολύτεκνοι για το μειωμένο τιμολόγιο στη ΔΕΗ

Υπογραμμίζουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη σε συνταγματικές αρχές

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση μειωμένου τιμολογίου κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ), ζητεί με προσφυγή της, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και δύο πολύτεκνοι.

Στην προσφυγή τους χαρακτηρίζουν  αντισυνταγματική και παράνομη την απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος  για «την εφαρμογή κοινωνικού οικιακού τιμολογίου» με την οποία τίθενται εισοδηματικά κριτήρια τα οποία συνδέονται με τον αριθμό των μελών της πολύτεκνης οικογένειας.

Η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας, της προστατευόμενης εμπιστοσύνης και του κοινωνικού κεκτημένου, ενώ προσκρούει σε πλέγμα συνταγματικών διατάξεων και ειδικά εκείνων που προστατεύουν τις πολύτεκνες οικογένειες.

Οι δυο πολύτεκνοι επισημαίνουν ότι αποκλείονται από την ρύθμιση λόγω εισοδηματικών κριτηρίων καθώς το οικογενειακό τους εισόδημα το περασμένο έτος υπερβαίνει το ποσό των 31.500 ευρώ και η ακίνητη περιουσία του υπερβαίνει  τα 180.000 ευρώ.