Μυστήριο με τους μαθητές που αρρώστησαν στο Ακραίφνιο

Μυστήριο με τους μαθητές που αρρώστησαν στο Ακραίφνιο

Τι έδειξαν οι εξετάσεις στο νερό

«Οι χημικές εξετάσεις του νερού ήταν καθαρές και περιμένουμε τώρα και τις μικροβιολογικές». Αυτό είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Ακραιφνίου Αλέκος Βασιλείου μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά την επιδημία που ξέσπασε στο Γυμνάσιο και Λύκειο της περιοχής, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αρρωστήσουν 45 από τους 60 μαθητές.

Ο κ. Βασιλείου διευκρίνισε ότι «έκλεισε το σχολείο προληπτικά, για να γίνουν εξετάσεις και οι αναγκαίοι έλεγχοι και για σήμερα είπαμε στους γονείς αν βλέπουν συμπτώματα να μη τα στείλουν για μάθημα».

«Περιμένουμε άμεσα τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα δείγματα νερού που πήραμε» δηλώνει στο Πρακτορείο η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

Και συμπληρώνει: «Οι υγειονομικές μας υπηρεσίες εντός της μέρας θα εκτιμήσουν και πάλι την κατάσταση, ανάλογα με τα αποτελέσματα που αναμένονται. Αν αποκλειστεί το θέμα του νερού από εκεί και μετά θα πρέπει το ΚΕΕΛΠΝΟ να προχωρήσει σε επιτόπου επιδημιολογική έρευνα. Εμείς είμαστε από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο θα εκτιμήσει αν θα κάνει επιτόπια παρέμβαση».

Όπως διευκρινίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ «από την έως τώρα διερεύνηση δεν έχει προκύψει κοινό γεύμα των ασθενών…», ενώ σημειώνει ότι «η πλειονότητα των παιδιών δεν προσέφυγε στις υπηρεσίες υγείας και δεν έχει δηλωθεί κάποιο λοιμώδες νόσημα ή συρροή κρουσμάτων μέσω των συστημάτων επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που να αφορά στον πληθυσμό του Ακραιφνίου. Επιπλέον, δεν σημειώθηκε αυξημένη προσέλευση ατόμων τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής (Γ.Ν. Θήβας, ιδιωτικά νοσοκομεία της περιοχής, Κ.Υ. Αλιάρτου)…».

Από το νοσοκομείο Λιβαδειάς διευκρινίζεται ότι «στις 25/3/2018 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ένας μαθητής του σχολείου, 15 ετών, με πυρετό και ακροαστικά ευρήματα χωρίς διάρροιες και εμετούς, ο οποίος νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική και μια μαθήτρια του σχολείου, 16 ετών, με πυρετό, φαρυγγαλγία και κεφαλαλγία, η οποία δεν χρειάστηκε νοσηλεία…».

Όπως έγινε γνωστό τα πρώτα συμπτώματα παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 23 Μαρτίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...