Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ηρωίνης

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ηρωίνης

Συνελήφθησαν πέντε άτομα μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» και αναζητούνται οκτώ

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην συστηματική διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στο νησί του Ιονίου.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν στοιχεία, που αφορούσαν την δράση και τον τρόπο λειτουργίας των μελών της οργάνωσης. Την εγκληματική οργάνωση αποτελούσαν τουλάχιστον 13 άτομα, εκ των οποίων οκτώ αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής και πέντε Έλληνες, από τους οποίους συνελήφθησαν κατά την διάρκεια εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχές της νότιας Κέρκυρας το τελευταίο διήμερο πέντε μέλη της, τρεις υπήκοοι Αλβανίας 28, 21 και 51 ετών και δύο Έλληνες 38 και 57 ετών.

Σε βάρος των ατόμων που συνελήφθησαν, καθώς και των υπολοίπων οκτώ μελών που αναζητούνται, πέντε υπηκόων Αλβανίας 31,31,26 και 19 ετών και ενός ακόμη ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί, καθώς και τριών Ελλήνων 33,28,47 ετών, σχηματίσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εισαγωγή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Την «οργάνωση» καθοδηγούσε τριμελής «οργανωτικός πυρήνας», στον οποίο βασικό ρόλο είχε ο 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, που συνελήφθη κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης χθες το μεσημέρι σε περιοχή της νότιας Κέρκυρας. Συνδετικό ρόλο είχε ο τριμελής «εκτελεστικός πυρήνας» που ακολουθεί, καθώς δύο από τα μέλη του, υπήκοοι Αλβανίας 21 και 51 ετών, που επίσης συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, ήταν επιφορτισμένοι με την ευθύνη της μεταφοράς και αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Τέλος, τον ρόλο του διακινητή είχαν οι δύο ημεδαποί 38 και 57 ετών που συνελήφθησαν, οι οποίοι με πέντε ακόμη άτομα που αναζητούνται, δομούσαν τον επταμελή «πυρήνα των διακινητών της ηρωίνης» σε χρήστες σε περιοχές της νότιας Κέρκυρας κυρίως. Κατά την διάρκεια των εκτεταμένων ερευνών του τελευταίου διημέρου, βρέθηκαν στην κατοχή των μελών της οργάνωσης που συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση ποσότητα ηρωίνης βάρους 805 γραμμαρίων, ένα επιβατικό αυτοκίνητο και ένα μοτοποδήλατο, το χρηματικό ποσό των 3.520 ευρώ και έξι κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.