Θερμοκήπιο ο νότος από τη σκόνη, χιόνια στα βόρεια

Θερμοκήπιο ο νότος από τη σκόνη, χιόνια στα βόρεια

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Σαν να πρόκειται για δυο διαφορετικές χώρες θα είναι από άποψη καιρού η νότια και η βόρεια Ελλάδα σήμερα Κυριακή.

Ενώ για τα βόρεια της χώρας η ΕΜΥ προβλέπει χιόνια και καταιγίδες, η νότια χώρα θα μετατραπεί σε θερμοκήπιο από τη δριμύτατη επιστροφή του κύματος της αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 – 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη Ελλάδα νότιοι – νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά ακόμη και 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο στα ανατολικά και νότια.

Η αφρικανική σκόνη επανέρχεται δριμύτερη στην Κρήτη

Μετά από μια μικρή ανάπαυλα δύο ημερών όπου σε πολλές περιοχές της Κρήτης οι βόρειοι άνεμοι « έφεραν» και βροχοπτώσεις, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης με ανακοίνωση της ενημερώνει τους πολίτες ότι θα υπάρξουν και πάλι το επόμενο διήμερο υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα λόγω μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και το φαινόμενο σύμφωνα με την ανακοίνωση θα επηρεάσει ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10, αναμένεται να ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής 50 μg/m3 και το φαινόμενο θα εξελιχθεί αύριο Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Μαρτίου σε ολόκληρο το νησί.