Αλλάζει η ώρα τα χαράματα, ίσως για τελευταία φορά!

Αλλάζει η ώρα τα χαράματα, ίσως για τελευταία φορά!

Τα ξημερώματα γυρίζουμε το ρολόι μια ώρα μπροστά για να μπούμε στη θερινή ζώνη

Μην ξεχαστείτε τα χαράματα! Γιατί ίσως γυρίσετε το ρολόι σας για τελευταία φορά…

Τα ξημερώματα της Κυριακής, 25 Μαρτίου, στις 03:00, θα γυρίσουμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή η ώρα θα δείχνει 04:00, ώστε να μπούμε στην θερινή ζώνη ώρας.

Και ίσως είναι η τελευταία φορά που θα το κάνουμε αυτό!

Προς κατάργηση η θερινή ώρα

Ένα από τα ανοικτά debates στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή είναι η θερινή ώρα και η πιθανότερη από ποτέ κατάργησή της.

Πριν από σχεδόν ένα μήνα τέθηκε επίσημα στο «τραπέζι» του Ευρωκοινοβουλίου η κατάργηση της θερινής ζώνης ώρας και μάλιστα οι Ευρωβουλευτές ψήφισαν την κατάργησή της αφού τη θεωρούν άχρηστη (το λιγότερο). Ωστόσο αυτή που θα υπογράψει την θανατική καταδίκη της θερινής ώρας είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η οποία ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα… εκτελέσει ή θα δώσει χάρη στην καλοκαιρινή ώρα.

Ποιοι θέλουν να βάλουν την θερινή ώρα στο… χρονοντούλαπο;

Η θερινή ώρα έχει αμφισβητηθεί από την εφαρμογή της. Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι τους λείπει ο ύπνος της μιας ώρας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ταμείου ασφάλισης υγείας του DAK, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών ζητούν να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας.

Η αλλαγή της ώρας εισήχθη για πρώτη φορά στη Γερμανία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ των δύο παγκόσμιων πολέμων και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αλλαγή καταργήθηκε. Μόνο το 1980 εισήχθη εκ νέου με στόχο την καλύτερη χρήση του φωτός της ημέρας. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι αμφιλεγόμενο.

Δεν συμμετέχουν όλες οι χώρες στην αλλαγή της ώρας. Η Ρωσία, για παράδειγμα, δεν αλλάζει την ώρα το καλοκαίρι καθώς η χώρα έχει έντεκα διαφορετικές ζώνες ώρας. Από την άλλη πλευρά , η τεχνητά εισαγόμενη καλοκαιρινή περίοδος ήταν τόσο ελκυστική για την Τουρκία που πέρυσι αποφάσισε να διατηρήσει και τον χειμώνα τη θερινή ώρα.

5
σχόλια
 1. avatar ΘΕΡΙΝΗ ΩΡΑ

  Για παντα στην Ελλαδα!!!

 2. avatar messalius

  Προσέχετε τι γράφετε.

  Το Ευρωκοινοβούλιο ΔΕΝ ψηφισε την κατάργηση της θερινης ωρας,
  ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΩΡΑΣ. και τα ωφέλη ή οχι που θα έχει πιθανη κατάργηση της.

  Να είστε πιο ενημέρωμενοι την επομενη φορά που δημοσιεύετε έαν αρθρο.

 3. avatar Αναστάσιος

  Ότι κ να κάνουν οι διάφοροι κύριοι του βορρά στην Ελλάδα θα έρχονται για δανεικό μπάνιο στις διακοπές τους!καλοκαιρι δεν πρόκειται να δούνε ποτέ στις περιοχές τους!

 4. avatar εμμανουηλ γαλανακης

  Η μεγαλύτερη βλακεία που έκαναν ποτέ οι πολιτικοι μας ήταν οι λεγόμενες αλλαγές της ώρας τι κερδίζαμε ένα μεγάλο τίποτα αφού η διάρκεια της νύκτας με τη μέρα αλλάζει ανάλογα με τις εποχές και τίποτα περισσότερο δεν μπορει να γίνει. Να αλλάξετε τη διάρκεια της νύχτας του χειμώνα να την μικράνετε δηλαδή είναι δυνατόν να γίνει δεν είναι δυνατόν αφού λοιπόν δεν γίνεται ποιο είναι το κέρδος σας ένα μεγάλο τίποτα. Ξυπνήστε [...] εξυπνάκκιδες

 5. avatar θωμας

  σαν Ελλαδα μας βολευει να εχουμε ολο τον χρονο την θερινη ωρα..οχι την χειμερινη...τους βορειοευρωπαιους ασφαλως και δεν τους νοιαζει καθως δεν βλεπουν οπως κ να εχει ηλιο

Παρακαλούμε περιμένετε ...