Εξαφανίστηκε η Κνωσός στην Κρήτη

Εξαφανίστηκε η Κνωσός στην Κρήτη

Η αφρικανική σκόνη πνίγει το νησί – Στο νοσοκομείο δεκάδες Κρητικοί

Εικόνες Αποκάλυψης στην Κρήτη σήμερα! Το νησί πνίγεται από την αφρικανική σκόνη. Ο ουρανός έχει ένα αλλόκοτο χρώμα ενώ η ορατότητα είναι μηδαμινή.

Μέσα στο πορτοκαλί νέφος της σκόνης έχει εξαφανιστεί ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού.

Οι φωτογραφίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα cretapost είναι χαρακτηριστικές.

Στο σημείο δεν υπάρχει καμία ορατότητα ενώ ο αρχαιολογικός χώρος είναι κλειστός μετά από απόφαση του υπουργείου εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Πνιγμένος στη σκόνη είναι ο Κούλες, το ενετικό φρούριο στο Ηράκλειο.

Δεκάδες Κρητικοί έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία όλης της Κρήτης εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης. Το ΕΚΑΒ δέχεται αλλεπάλληλες κλήσεις για άμεση παροχής βοήθειας σε ανθρώπους από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που παρουσιάζουν αυξημένα αναπνευστικά προβλήματα.

Οι αρχές έχουν απευθύνει έκκληση στους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μην κυκλοφορούν σήμερα μόνο αν καταστεί ανάγκη.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ανακοίνωσε πως:

Με αφορμή το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης, που έχει κατακλύσει τις πόλεις της Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια συνιστά στους πολίτες και ειδικά στους αναπνευστικούς ασθενείς, ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα και επιβαρημένους με αλλεργίες, να αποφεύγουν να κυκλοφορούν όσο το φαινόμενο βρίσκεται σε ένταση. Σε περίπτωση επιβάρυνσής τους να απευθύνονται άμεσα στις πλησιέστερες δομές υγείας.