«Με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει “θέλω να αγοράσω το όπλο σου”»

«Με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει “θέλω να αγοράσω το όπλο σου”»

Ο 45χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον ιερέα δηλώνει ότι δολοφόνος είναι η χήρα του ιερέα

«Δολοφόνος είναι η χήρα του ιερέα» δηλώνει ο 45χρονος που έχει καταδικαστεί σε ισόβια και αρνείται κατηγορηματικά ότι σκότωσε τον ιερέα τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ο 45χρονος μίλησε χθες στην εκπομπή «TATIANA LIVE» για το χρονικό της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα πλάνης από την 49χρονη παπαδιά, επικαλούμενος όσα είπε στο δικαστήριο η αδελφή του ιερέα.

«Δεν είμαι εγώ η σκανδάλη. Αυτά που είπε στο πρωτόδικο δικαστήριο η αδερφή του συχωρεμένου του παπά είναι όλα αλήθεια. Θέλω να πω στα παιδιά ότι δεν είμαι εγώ η σκανδάλη, δεν είμαι εγώ ο φονιάς αλλά η μάνα τους, η οποία πήγαινε για την περιουσία του ιερέα και είχε σχέσεις με πολλούς φυλακόβιους και έχει ακόμα από ό,τι καταλαβαίνω», δήλωσε ο 45χρονος και διέψευσε ότι της στέλνει γράμματα.

«Είναι ψέμα ότι στέλνω γράμματα και ούτε πρόκειται να στείλω. Μου διέλυσε το σπίτι. Αυτή δεν είναι γυναίκα, είναι αράχνη γυναίκα. Δε θέλω να τη βλέπω ούτε ζωγραφιστή. Αυτή είναι η αλήθεια, δεν προσπαθώ ούτε να καλύψω τον εαυτό μου ούτε τίποτα», ανέφερε ο 45χρονος.

«Έψαχνε κάποιο θύμα και βρηκε εμένα…»

Στη συνέχεια ο 45χρονος μίλησε για τη μέρα του συμβάντος. «Με παίρνει τηλέφωνο ένα ωραίο πρωί και μου λέει "θέλω να αγοράσω το όπλο σου αλλά θα μου το φέρεις να το δοκιμάσω". Της λέω έγινε, έγινε. Εν τω μεταξύ είχα πιει και γω, δεν καταλάβαινα. Και της πήγα το όπλο, έριξε μέσα σε κάτι πουρνάρια και μου λέει "πάρε το όπλο και φύγε". Παίρνω το όπλο και φεύγω και πάω στη δουλειά μου κατευθείαν. Το όπλο ήταν δικό μου, ενθύμιο από τον πατέρα μου. Εγώ στο εφετείο αυτό θα πω, ότι  ναι μεν ήμουν πιωμένος και ότι της έδωσα εγώ το όπλο γιατί ζήτησε να το αγοράσει το όπλο και της το πήγα γεμάτο για να το δοκιμάσει. Αυτή έριξε ευθεία του άνδρα της, αφού βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια της. Πίσω από τα πουρνάρια ήταν ο παπάς, εγώ δεν τον είχα δει. Εγώ έφυγα, πήγα σπίτι μου, άφησα το όπλο και δεύτερον πήγα στη δουλειά μου. Και μαθαίνω ότι το μεσημέρι σκοτώθηκε ένας ιερέας στο σημείο εκείνο. Τρελάθηκα, τι να κάνω. Την άλλη μέρα με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει είμαι στα ΚΤΕΛ του Πύργου θα φύγω για Πάτρα. Έλα να με δεις και γω πήγα σα μ… Αυτή είναι η αλήθεια. Μετά με πιάσανε και με πήγα μέσα», είπε ο 45χρονος και στη συνέχεια εξήγησε τη μετέπειτα στάση του.

«Το παραδέχθηκα γιατί με απειλούσε αυτή ότι θα μου καταστρέψει την οικογένεια και τέτοια. Και τα πήρα όλα πάνω μου στην αρχή και στο τέλος. Μου είπε ότι θα με βγάλει έξω και ότι θα μου βάλει τους καλύτερους δικηγόρους και "δε θα μπεις φυλακή" και μόλις έριξε αυτή, μου λέει "πάρε το όπλο και φύγε”". Έψαχνε να βρει κάποιο θύμα για να σκοτώσει τον ιερέα, για να κάνει τη ζωή της αυτή – και βρήκε το θύμα εμένα», σχολίασε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα είχαν εκτυλιχθεί πριν από το περιστατικό.

«Μου το είχε πει ότι ήθελε να τον σκοτώσει. Το είχε πει σε φίλους μου ότι θέλει να τον σκοτώσει, να τον βγάλει από τη μέση και μόλις της λέγανε "θέλουμε λεφτά", αυτή έκανε πίσω. Λέει "δεν έχω λεφτά εγώ, απλώς θέλω να τον βγάλω από τη μέση για να του φάω την περιουσία". Και πετάγομαι εγώ και της λέω "γιατί δε χωρίζετε, αφού δεν ταιριάζετε;" Και μου λέει "όχι, θα τα πουλήσει όλα". Ξέρετε πώς περνάω εγώ εδώ μέσα αυτή τη στιγμή; Με κατάθλιψη, με μια χούφτα φάρμακα που παίρνω και έχω το παιδί μου έξω;», σημείωσε ο 45χρονος.

Η δίκη στο Εφετείο Πατρών θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, 27 Μαρτίου.