«Κάποιοι βιάζονται να ξεκινήσει σύγκρουση με την Τουρκία»

«Κάποιοι βιάζονται να ξεκινήσει σύγκρουση με την Τουρκία»

«Συναντήσεις και συσκέψεις γίνονται τακτικά και το Πολεμικό Ναυτικό είναι σε ετοιμότητα αλλά τίποτα το έκτακτο δεν υπάρχει»

Κανένας λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει από τις συναντήσεις που έχει ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης με στελέχη του στόλου, τονίζουν στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο news.gr.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

«Τίποτα έκτακτο, τίποτα περίεργο και συνδυαζόμενο με τρομοκρατικά σενάρια περί επεισοδίων και περί εντάσεων. Για όνομα του Θεού τρομοκρατούν τον κόσμο χωρίς λόγο. Πρόκειται για προγραμματισμένες από καιρό συναντήσεις για τις οποίες υπάρχει σωρεία ανακοινώσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά καλά πληροφορημένη πηγή που μίλησε στο news.gr διαψεύδοντας τα περί εκτάκτων συναντήσεων του ΑΓΕΝ με τους κυβερνήτες των φρεγατών και των άλλων μονάδων του στόλου.

Ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που δεν θέλησε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του, μιλώντας στο news.gr σχετικά, δήλωσε πως «κάποιοι σε ορισμένα ΜΜΕ βιάζονται να ξεκινήσει σύγκρουση με την Τουρκία. Δεν κατανοούν την σοβαρότητα της γραφής τους και πως από αυτήν επηρεάζεται μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας. Συναντήσεις και συσκέψεις γίνονται τακτικά και το Πολεμικό Ναυτικό είναι σε ετοιμότητα αλλά τίποτα το έκτακτο δεν υπάρχει».

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού μάλιστα προχώρησε και σε σχετική ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τι ανακοίνωσε το ΓΕΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος, Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, στο πλαίσιο της επικοινωνίας με στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, πραγματοποίησε ομιλία σε Ανώτερους Αξιωματικούς στη Σχολή Εξάσκησης Ναυτικής Τακτικής (ΣΕΝΤ).

Σκοπός της ομιλίας του Αρχηγού ΓΕΝ ήταν η ενημέρωση των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού για την παρούσα κατάσταση, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ΠΝ και τις δράσεις που αναλαμβάνονται, όπως επίσης και η αμφίδρομη επικοινωνία με το προσωπικό.