«Οι συνθήκες παραμένουν άσχημες στη Μόρια»

«Οι συνθήκες παραμένουν άσχημες στη Μόρια»

Επίσκεψη Βίτσα στη Λέσβο

«Θεωρώ ανεπίτρεπτο τρία χρόνια μετά, χωρίς να παραγνωρίζω το γεγονός ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες, οι συνθήκες να παραμένουν άσχημες στο ΚΥΤ Μόριας. Κάτι το οποίο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα και στις γύρω περιοχές. Η τοπική κοινωνία έχει σηκώσει ένα τεράστιο βάρος και πρέπει να ανακουφιστεί άμεσα. Έχουμε κάνει έγκαιρα συγκεκριμένες προτάσεις και θεωρώ ότι θα πρέπει να εισακουσθούν».

Με αυτή την καυστική φράση υποδέχθηκε ο δήμαρχο Λέσβου Σπύρος Γαληνός τον νέο Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα που επισκέπτεται το νησί.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Βίτσα στη Λέσβο και αφού του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα τον ενημέρωσε διεξοδικά σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό και τις σχετικές ενέργειες & δράσεις του Δήμου Λέσβου. Τόνισε την ανάγκη να αποσυμφορηθεί το νησί μας με ουσιαστική δράση και λήψη άμεσων μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.
«Η ανάληψη του Υπουργείου από εσάς θεωρώ πως μόνο καλό μπορεί να κάνει, καθώς είστε άνθρωπος που μπορούμε να επικοινωνήσουμε Είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε αποτελεσματικά ώστε να δώσουμε λύσεις», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γαληνός, παραδίδοντας και σχετικό υπόμνημα στον Υπουργό.

Ο κ. Βίτσας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ενημέρωση. Αναγνώρισε το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία σήκωσε και σηκώνει πολύ μεγάλο βάρος, ενώ έκανε αναφορά και σε ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα που αφορούν τα νησιά. Τέλος, τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη αποκατάστασης της επικοινωνίας αλλά και την ανάγκη συνεργασίας για να δοθούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.