Αποφυλακίστηκε μετά από 30 χρόνια ο διαβόητος «Πεταλούδας»

Αποφυλακίστηκε μετά από 30 χρόνια ο διαβόητος «Πεταλούδας»

Ο «μετρ των αποδράσεων» είχε καταδικαστεί κυρίως για ληστείες σε τράπεζες κωμοπόλεων, με τη βοήθεια κυρίως των αδερφών Παλαιοκώστα

Ο Κώστας  Σαμαράς, ή αλλιώς ο Έλληνας «Πεταλούδας» όπως τον γνωρίζει η ελληνική κοινωνία, αποφυλακίστηκε μετά από σχεδόν 30 χρόνια - τα οποία όμως εξέτισε σπαστά» αφού είχε καταφέρει να αποδράσει συνολικά πέντε φορές, ενώ ισάριθμες προσπάθησε ανεπιτυχώς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα», στο Star, κατά την έξοδό του από τις φυλακές της Χαλκίδας, στην αποφυλάκισή του, ήταν παρούσα η σύζυγός του, Όλγα, με την οποία παντρεύτηκε μέσα στις φυλακές το 2015, καθώς και φίλοι του.

«Πολλές φορές η ελευθερία είναι στο μυαλό. Έχει τύχει να αισθάνομαι στην κορυφή ενός βουνού  και να αισθάνομαι αδιέξοδο. Άλλες φορές, έχει τύχει να είμαι μέσα σε ένα κελί και να αισθάνομαι ελεύθερος» δήλωσε ο ίδιος στην κάμερα της εκπομπής, τα πρώτα λεπτά του ως ελεύθερος και νόμιμος πολίτης.

Ο άσος των αποδράσεων είχε καταδικαστεί για ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα και η τελευταία φορά που είχε αποδράσει και ξανασυλληφθεί ήταν το 2012, όταν βρέθηκε σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου, με εκρηκτικά «μαϊμού» στο Μοσχάτο.

Τα πιο γνωστά «χτυπήματα» του Πεταλούδα ήταν σε τράπεζες κωμοπόλεων, με τη βοήθεια των συνεργατών του, κυρίως των αδερφών Παλαιοκώστα.