Αντιδράσεις σχετικά με την προστασία ανηλίκων στο Facebook

Την αντίδραση των Γενικών Εισαγγελέων από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ έχει προκαλέσει ο τρόπος λειτουργίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι περισσότεροι υποστήριζαν ότι, το Facebook δεν προστατεύει επαρκώς τους ανήλικους χρήστες του.

Από πλευράς του, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι η διασφάλιση της προστασίας των ανηλίκων είναι ζήτημα μείζονος σημασίας και το νομικό τμήμα της εταιρείας συνεργάζεται στενά με τους Γενικούς Εισαγγελείς για ανάλογες περιπτώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, εκστρατεία για την ενημέρωση του κοινού, θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία στη δημοσιότητα βίντεο, με το οποίο θα ενημερώνονται οι γονείς και τα παιδιά για την ασφαλή χρήση του κοινωνικού δικτύου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης και Γενικός Εισαγγελέας της Πολιτείας Maryland, Douglas Gansler δήλωσε σχετικά, "Οι γονείς και οι έφηβοι θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να προστατεύουν την ιδιωτικότητά τους όταν είναι συνδεδεμένοι στο Facebook και σε άλλα δίκτυα. Ελπίζουμε ότι η εκστρατεία θα έχει θετικά αποτελέσματα και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ασφαλούς πλοήγησης των χρηστών. Είναι αυτονόητο ότι οι Γενικοί Εισαγγελείς θα συνεχίζουν να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών".