Νέο ηλεκτρικό ρεκόρ

Η Toyota Motorsport GmbH (TMG) σημείωσε νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη μήκους 20,8 χλμ. θρυλική πίστα του Nürburgring. Με χρόνο 7 λεπτά και 22.329 δευτερόλεπτα, το πρωτότυπό EV TMG P002, με οδηγό το Γερμανό, Jochen Krumbach, συνέθλιψε το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε η ίδια από πέρυσι.

Το EV TMG P002 βασίζεται στο αμάξωμα ενός Radical SR8 (που άλλωστε κατέχει το ρεκόρ ταχύτερου συμβατικού αυτοκινήτου παραγωγής στη συγκεκριμένη πίστα), χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στους πίσω τροχούς, οι οποίοι προσφέρουν ισχύ 476 ίππων και ροπή 900 Nm.

Αυτό είναι το δεύτερο φετινό ρεκόρ για την Toyota, μετά τη διεθνή ανάβαση του PikesPeak, στο Κολοράντο. Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών της TMG, LudwigZeller, "από το περσινό μας ρεκόρ στο Nürburgring έχουμε εξελίξει το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης, ώστε να αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ και να είναι σταθερότερο για μεγαλύτερη απόσταση, μέσω της σωστής διαχείρισης της θερμοκρασίας μπαταριών, ηλεκτροκινητήρων και μετατροπέων ρεύματος".